Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelseger för Dahlén

Magnus Dahlén har för dagen ett av landets i särklass formstarkaste stall. Under Mantorps lunchtävlingar tog hans hästar två segrar inom V4-spelet.

Publicerad:

MANTORP.  Cavidendron var ett starkt och rejält sto som glänste i Mantorp. Carl Johan Jepson hamnade som andra häst i tredjespår och blev kvar där tills han avancerade in mot slutsvängen. Trots det avgjorde hästen behändigt till sin fjärde seger på åtta starter.
– Loppet blev kanske inte riktigt som jag tänkt mig, men det bekom henne inte så mycket. Hon har lite problem med aktionen, men styrkan är det inget fel på, sade Carl Johan Jepson.

The Real Star var Magnus Dahlén andra vinnare. Hästen tävlade framgångsrikt inom rikstoton i vintras och visade i andra starten efter uppehåll att formen sitter där igen genom att avväpna favoriten Adiago Trot.
– Vi kopplade grepp redan 300 kvar och sedan kom det inte nån bakifrån så det blev lugnt upploppet ner, sade Jorma Kontio.

Jorma Kontios andra seger för dagen kom med Viper Lavec som klev runt fältet på sista långsidan och vann säkert före Osborn Klipp. Finländarens tredje seger kom med Elegant Frost som imponerade stort genom att segra trots ett lopp utvändigt om ledaren i stenhårt tempo.

"Klart på gång"

Sharp Dream kom med en trist formrad till Mantorp, men visade att hon är klart på gång genom att vinna. Joakim Lövgren kom ner i andra par utvändigt från start, men hamnade utvändigt om ledaren efter 500 meter. Varvet från mål satte ekipaget press på ledaren och kunde kort senare överta. I slutsvängen utmanade Ubangi och hade grepp på upploppet, men Sharp Dream kontrade och vann säkert.
– Jag körde på säkerhet runt slutsvängen för hon kan få för sig att galoppera lite när som helst. Hon har haft svårt att hitta tillbaka till den fina form hon visade i vintras, men nu känns hon klart på gång. Framöver är hon en häst som såklart hör hemma på rikstoton, sade Joakim Lövgren.

Kim Eriksson tog enkelt hand om ledningen med Aileron och gav sedan inte de andra ekipagen skuggan av en chans att utmana. En seger som gladde kusken lite extra.
– Jag skulle ha kört hästen för första gången i vintras, men fick avstå styrningen när jag gjorde mig illa. Nu kom en ny chans och han var lika härlig att köra som jag tänkt mig. Han har en speciell stil, men det biter bra och han kan verkligen flytta på sig, sade Kim Eriksson. 
Kim Eriksson vann även med Piraya Roc som försvarade ledningen och höll undan säkert före en förbättrad Mr Magic Man.

Dagens vinnare i Mantorp
Lopp 1: Sharp Dream (e.Royal Dream) Joakim Lövgren
Lopp 2: Cavidendron (e. S.J.´s Caviar) Carl Johan Jepson (Magnus Dahlén)
Lopp 3: Aileron (e.Scarlet Knight) Kim Eriksson (Robert Bergh)
Lopp 4: The Real Star (e.Quite Easy U.S.) Jorma Kontio (Magnus Dahlén)
Lopp 5: Piraya Roc (e.Joke Face) Kim Eriksson (Ola Samuelsson)
Lopp 6: Loke Cash (e.Ready Cash) Jan Henriksson (Jeanette Åhrman)
Lopp 7: Viper Lavec (e.Timoko) Jorma Kontio (Lars FRiberg)
Lopp 8: Adorable Lady (e. Zola Boko) Pasi Aikio
Lopp 9: Shaggy Millpond (e. Laddie) Rebecca Dahlén (Dennis Palmqvist)
Lopp 10: Elegant Frost (e. Turbo Sund) Jorma Kontio (Niklas Eriksson)

Nästa gång: Adorable Lady (8) var riktigt fin vid sin första seger och hon duger en bra bit upp i klasserna framöver.

MAGNUS STRÖMSTEN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.