Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelseger för Lugauer

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Conrad Lugauer tog två segrar hemma på Jägersro. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Gentlemannadagen blev framgångsrik för Conrad Lugauer. Hemmatränaren visar fortsatt fin stallform och noterades för två segrar.

Publicerad:

Den fyraårige hingsten Admirer (e. Maharajah) ordnade femte segern i 13:e starten. Tillsammans med Conrad Lugauer i sulkyn körde han sig till ledningen efter 550 meter och sedan kontrollerade Admirer händelserna fullt ut när Gentelmannadagen ägde rum på Jägersro inför 13.695 personer.

Varvet passerades efter 1.16,0 och Admirer vann säkert på 1.14,6a/2140 meter.
– Hästen är jättefin. Han fortsätter att utvecklas och har blivit lite lugnare och mer travsäker. Han är en otroligt stark häst och han har tagit två raka fina vinster. Nu kan han nog få prova på i något årgångslopp, sade Conrad Lugauer.

Conrad Lugauer visade även upp ett fint treårigt sto i Ganes B. (e. Muscle Hill) som vann direkt i tävlingsdebuten. Ganes B. var huvudet högre än sina konkurrenter när hon vann med ett flertal längder på 1.16,8/2140 meter.

Roger Malmqvist laddade vad som gick bakom Sören Norberg-tränade M.T.Naomi (e. Up And Quick) från spår åtta bakom bilen och satt i ledningen per omgående. I den positionen höll det fyraåriga stoet en betryggande ledning ned till konkurrenterna hela vägen och hon kom till sist i mål på 1.14,2a/1640 meter. Det här var hästens andra seger i den nionde starten.
– Jag hade lite feeling att hon skulle öppna snabbt. Det var inget snack om saken. Sedan kunde jag bestämma farten lite själv. Jag hade fullt i linorna och jag ryckte inte tussarna på henne. Det blev väldigt säkert, sade Roger Malmqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.