Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter stroken - en efterlängtad dubbelseger

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Ronny Palm vid ett tidigare tillfälle. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

MALMÖ. I december förra året tog livet en hastig vändning för Ronny Palm. Han drabbades av en stroke och har fått kämpa hårt för att komma tillbaka. Därför gladde tisdagens dubbelseger hemma på Jägersro garanterat lite extra.
- Såklart att detta värmde, det var precis vad jag behövde, sade Ronny Palm.

Publicerad:

Det är en tuff tid som Ronny Palm kan se tillbaka på.
– Jag var ganska sänkt i början. Inte bara fysiskt utan även mentalt.

Orken är inte som tidigare och framgångarna har inte duggat speciellt tätt.
Men så plötsligt.
Två segrar på en och samma kväll.
–Det var länge sen jag tog två segrar, jag kan inte ens komma ihåg när det hände.

Först ut var Staro Jellybean där Sebastian M Nilsson skötte jobbet i sulkyn.
– Det är en häst som jag har väntat länge på och jag är väl inte helt överraskad.
Vägen fram till seger underlättades av att favoriten Ukebell Jet galopperade på upploppet och samma sak gällde Shaggy Millpond.
– Ledaren hade jag koll på, men däremot var vi slagna av Ukebell Jet, men ibland ska man ha lite flyt också, sade Sibbe Nilsson som till slut kunde finåka efter att ha serverat Make It Happen-sonen ett perfekt rygglopp.
– Vi kom bra igenom och på sista långsidan förstod jag att vi skulle slippa ge oss ut i tredjespår. Det var bra styrka i honom men även snabbhet, det gick i 1.11-fart sista halvvarvet, säger Nilsson.

Men det var alltså inte slut där. Nästa seger bärgades av Julius Lagö och här snackar vi en riktig smällkaramell. I sulkyn satt Henriette Larsen.
– Vi hamnade långt bak i andraspår samtidigt som det inte gick så snabbt därframme. Efter att ha fått dåliga ryggar tvingades jag styra på ganska tidigt, men jag kände i sista sväng att det fanns krafter kvar. Och han avgjorde på ett rejält sätt, summerade Larsen som samtidigt tog sin elfte seger för året.
– Julius Lagö gick hyfsat i skymundan senast och båda mina hästar ska ha överbetyg för sina prestationer, säger Ronny Palm.

Noterat...

Lars I Nilsson segrade även han dubbelt under kvällen. Christoffer Eriksson inledde med Serengeti (e. Joke Face) som stack till ledningen från ett andraspår i volten och sedan vann han utan att se det minsta bottnad ut. Lite senare kom Tanja Huisman att sätta dit Scorpion's Dream i ett uttagningslopp till Amatör-SM. Resolut till ledningen dryga varvet från mål varpå segern blev minst lika enkel. I och med detta så försvarar denna konstellation Jägersros färger när finalen körs på Visbytravet i slutet av juli.

Avslutningsvis lyfter vi även fram Densmarta som vann kvällens montélopp. I sadeln satt Tova Bengtsson som tog sin nionde seger för året.
– Vi höll på att ge upp men glädjande nog är hon tillbaka där hon var för två år sedan. När inte ledaren ville släppa så fick hon göra det den tunga vägen och det gick ju bra det också. Detta var jättekul, sade Tova Bengtsson.

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.