Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efterlängtad seger för Jessica Lindgrens sto

Foto: HANOLD/ALN
Jessica Lindgren. Foto: HANOLD/ALN

SKELLEFTEÅ. På sina första 35 starter var hästen aldrig bland de tre främsta. Men tidigare i år har det blivit två pallplatser för femåriga kallblodsstoet Lovinna – och vid lördagens breddlopp i Skellefteå kom första segern i 42:a starten.  – Det är mycket tålamod som ligger bakom det här, säger Jessica Lindgren, som både är kusk, tränare, ägare och uppfödare till hästen. 

Publicerad:

Lovinna fick mestadels trava utvändigt ledaren i detta långlopp. 
– Från början när hon startade ville hon knappt flytta på sig och hon har fortfarande svårt att fatta grejen med att tävla. Det går inte att köra henne i ledningen då hon inte vill springa själv där framme och kör man henne i ryggar blir hon generad av att ha andra hästar framför sig. Enklaste sättet att köra henne är att ligga utvändigt utan rygg, säger Jessica. 
Jonathan Carre briljerade både i sulkyn och i sadeln. Bakom Magic Wish kom han tidigt till ledningen från springspår och därifrån hade han allt under kontroll trots att favoriten Robin Hood Bi kom bra igenom från tillägg och fick mycket serverat i andra ytter. I montéloppet blev det en stenhård duell över upploppet där Jonathan Carre lyckas få Carmen Sting att sätta nosen först i strid med länge ledande Akseli Winner. 
Carre hade också en tredje seger på gaffeln bakom Special Topclass, men sedan han kopplat grepp på open stretch blev det en snöplig galopp 50 meter före mål. Istället vann nu Rosmarin Dag som avslutade positivt efter en vilsam resa i tredje ytter med tränaren Mats Bucht i vagnen. Bucht kör inte lopp särskilt ofta längre och innan lördagens tävlingar hade han faktiskt inte vunnit lopp som kusk sedan 2003. 
Guli Storm fick jobba hårt för att vinna i sin årsdebut då Gustav Andersson körde passivt från början och hamnade långt ner i kön. Efter en snabb sista långsida var Guli Storm uppe som tvåa i sista sväng, men ledande Lome Jarl försvarade sig länge och det var först i steget som Guli Storm lyckades få nosen först. 
Kalles Caviar Ås stod ensam på startvolten i ett långlopp och hade 40 meter ner till resten av fältet. I tidigare starter i Stefan Johanssons regi har hästen varit en besvikelse, men nu var han frisk på bettet hela vägen och spårade runt om utan att konkurrenterna fick kontakt med honom. 
Brava Lita inledde karriären lovande som tvååring, då hon tog två segrar på tre starter. Efter en helt okej treåringssäsong har det varit tunt med framgångar, men nu tog det åttaåriga stoet sin första seger sedan sommaren 2014. Ägaren Lars Fredriksson körde själv och forcerade till ledningen efter 600 meter. Från den positionen höll Bravo Lita undan med säker marginal trots att favoriten Dione K.S fick allt serverat i rygg och tog open stretch till slut. 
Finn Boko lämnade fjärde invändigt 1300 kvar och klev ut i dödens. Hästen var sedan klart förbättrad då han tog karriärrens första seger i tionde starten. 
Majet Af Djupmyra kördes tidigt fram till dödens av Peter Wikström. Över upploppet plockade man sedan ner ledande Tiffany Font. 
Åsålitta vann trots galopp tillsammans med sin tränare Helena Stenberg. 

Nästa gång: Barbed Wire Bronco (10) gick en snabb sista långsida och såg klar ut då han rullade över i galopp i slutkurvan. 

TORBJÖRN ENMARK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.