Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eldorado var starkast: ”Hade lite förhoppningar”

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Eldorado B. och Hans-Owe Sundberg. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Hans-Owe Sundbergs Eldorado B. tog karriärens största seger mot kullkamraterna.

Publicerad:

Trots att fältet var litet blev det ändå händelserikt i Solvallaserien. Erik Adielsson såg att Mellby Fire hade det kämpigt med travet i ledningen och passade på att köra fram och trycka med Global Un Poco. Då kom galoppen för ledaren och Svante Båths fyraåring kunde ta hand om tätpositionen istället. Där bakom lurade Hans-Owe Sundberg och hans Eldorado B. i rygg.
– Jag såg att Eriks häst hade det lite svårt på rakorna och jag hade lite förhoppningar när vi gick ut i andraspår, sade Sundberg i vinnarcirkeln.

Redan på den bortre långsidan låg Eldorado B. utvändigt om Global Un Poco och när upploppet kom avgjorde den förstnämnde tidigt. 
– Det är en duktig häst som verkar ha både fart och styrka i sig. Det är bara att hoppas att han fortsätter att utvecklas.
Eldorado B. har nu fyra segrar och tre andraplatser på karriärens tio starter. Den senaste triumfen betalade 100 000 kronor. Segertiden blev 1.15,3a/2140 meter. 
Global Un Poco höll till andraplatsen. 

Femte raka

Global Withdrawl (e. S.J.’s Caviar) tog femte raka segern för Svante Båth. Den här gången, i Grains lopp,   blev det aldrig riktigt spännande. Fem ekipage kom till start och favoriten höll ledningen från sitt innerspår. När mållinjen kom var han också den enda i loppet som hade gått felfritt. Segertiden blev 1.16,0a/2140 meter och förstapriset i treåringsloppet var 100.000 kronor.
– Han har vunnit fem raka nu och inte gått i botten någon gång än. Han tar inte i riktigt när han blir ensam, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.
Lutfi Kolgjinis Typhoeus Face och körande Ulf Eriksson tog hand om andrapriset.

Redéns sto starkast

Örjan Kihlström fick ta ett initiativ med Dorinda efter att favoriten tillika E3-vinnaren Violet Bi fått varva på 16,2 med Jim Oscarsson. På upploppet kom Daniel Redéns sto upp utvändigt om ledaren och kopplade omgående ett grepp.
– Det hade varit lite medium tempo och det var ovisst om vi skulle slå den där fram, men hon var stark och rejäl till slut. När hon går bakfrån så är hon lite bekväm och jag tyckte att hon kändes halvseg hela sista varvet, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
Segern i Solvallas Fyraåringsserie för ston var värd 100 000 kronor och den togs på kilometertiden 1.15,1a/2140 meter. 

Kvällens vinnare på Solvalla
Lopp 1: Prince Ember (e. Gidde Palema) – Carl Johan Jepson (Jan Åke Persson)
Lopp 2: Global Withdrawl (e. S.J.’s Caviar) – Erik Adielsson (Svante Båth)
Lopp 3: Dorinda (e. Donato Hanover) – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 4: Eldorado B. (e. Maharajah) – Hans-Owe Sundberg
Lopp 5: Total Recall (e. Gigant Neo) – Ulf Eriksson (Stefan Melander)
Lopp 6: Handsome Pelle (e. Ready Cash) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 7: Ausbo Juliana (e. Juliano Star) – Mattias Djuse (Clas Göran Andersson)
Lopp 8: Dynamite Light (e. Going Kronos) – Ulf Eriksson (Lutfi Kolgjini)
Lopp 9: Quite Windy (e. From Above) – Andes Eriksson (Håkan B Svensson)

Lira nästa gång:  Lars D Carlssons Tribas Dream avslutade positivt som tvåa bakom Total Recall.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.