Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Engfors i form

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Jenny Engfors vann tre lopp på Boden i torsdags. Foto: LEIF NORBERG/ALN

BODEN. Jenny Engfors hade en fin torsdagskväll och tog en trippel som kusk.

Publicerad:

Det började med Kasper Sånna som Jenny Engfors körde för första gången och gav en fin resa i andra utvändigt. När attackerna kom bakifrån i sista sväng fick Kasper Sånna gå på i tredjespår och han avgjorde lätt till karriärens första seger.
– Jag värmde honom och han var fin. I loppet fick jag rygg på favoriten och när Reebok kom i sista sväng gick jag på och han gick i mål med mycket krafter kvar, sade Jenny Engfors.
Louise Lane F. vann Jenny Engfors med i fjol i Skellefteå när hon tog en fyrling och Enjoy Lavec-dottern ingick även i kvällens trippel. Från femte utvändigt kom attacken på sista långsidan och Louise Lane F. spurtade till säker seger före Barolo och Tommasi.
– Det är en fördel att känna henne. Hon är speciell och kan vara svår, men när hon är fin är hon fin och de två senaste starterna har hon varit fin. Jag gav mig iväg på sista långsidan och i sista sväng körde jag på säkerhet. Hon var inte trött i mål, sade Jenny Engfors.
Valley Streamline vann V5-finalen före Kennet Sisu och såg till att Jenny Engfors fick med sig tre segrar.
– Lång distans som det varit några gånger är inte hans grej och nu passade det att rycka skorna runt om. Han var mycket bättre och formen är på väg uppåt, sade Jenny Engfors.
Jaguar Håleryd vann lätt när han debuterade i ny regi. Lätt blev det även för Julius Leejs som hade Anna Karlsson som kusk för första gången. Simon Showtime hade bästa spurtkrutet över upploppet när han besegrade Finish Them och Borga Gigolo.

Nästa gång: Reebok gick bra efter galopp.

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.