Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Run Chica Run: "Ont i magen"

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Peter Untersteiner bakom Run Chica Run (arkivbild). Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

Peter Untersteiner var osäker på var Run Chica Run stod för dagen. I dag kom svaret – och nu kan "PU" ställa in siktet på Stochampionatet.

Publicerad:

Peter Untersteiner var glad i vinnarcirkeln efter att hans egentränade Run Chica Run rätade ut alla frågetecken med ledning från start till mål. Sunwapta Goj  och Catch My love försökte utmana på Axevallas långa upplopp men Peters häst gav dem ingen chans att närma sig.
– Jag har haft ont i magen hela veckan över hur hon skulle uppföra sig i loppet, sade Untersteiner och berättade att stoet har varit ”sådär” i träning och i värmning inför loppen.
– Nu är steg ett klart och vi kan fortsätta uppladdningen inför Stochampionatet, hon ska få ett lopp till innan kvalet sade Peter.

Guldstoet till Burman

Guldstoet – loppet med hela 350 000 kr i första pris avgjordes i strålande sol på Axevalla med en combackande Jonny Takter och Helen Burman tränade A Sweet Dance
– Det gick i bra tempo och det passade oss från ett dåligt startspår, sade Takter som tyckte att det var perfekt att få en bra rygg på Quarcia som var väldig stark i spåren. 
– Jag gillar den här hästen väldigt mycket och det är alltid kul att få köra sådana här fina hästar, sade Jonny Takter. 
Activated kämpade sig till en andraplats och Quarcia visade stort kunnande och hon blir rolig att följa framöver. Storfavoriten Felicity Shagwell ledde länge, men som så många gånger förr i Guldstoet så fick favoriten se sig besegrad.

Kim Eriksson och Callmeawinner hade taktiken klar med bara två hästar på startvolten. Taktiken var ledning och hålla ett lagom tempo så att hästarna 20 och 40 meter bakom inte skulle bjudas in till kamp. 
– Callmeawinner blev stressad när vi vände upp och det var skönt att ingen av de andra hästarna kom fram tidigt, sade Eriksson och var glad att Lars Järpedals sto fick trava in sig i lugn o ro.

Hertiginnan av Västergötlands Kronprinsessans Victorias lopp vanns av Henriette Larsen och Masterglide.
– Det blev inte som jag tänkt mig, sade Henriette som hamnade i dödens med Peter Untersteiners häst.
– Masterglide är stark så jag var ändå inte orolig fortsatte Henriette Larsen men när Angie Simoni spurtade starkt så trodde jag att det blev en andraplats, sade hon med famnen full av priser och en inteckning i vandringspriset som ska tas tre gånger för att hamna hemma hos de kvinnliga kuskarna.

Kim Eriksson skrällde till med Souvenir d’Inverne som tränas av Janne Svart. 
– Han var bra senast när han gick utvändigt och fick ett tungt lopp som tvåa. Nu blev det mera vilsamt, sade Kim Eriksson som kunde gotta sig åt att Mikael J Andersson och Peter Ingves båda ville till ledningen och gjorde upp i en öppning som klockades till 1.08/500 meter. 
– Han brukar ha dålig moral till slut, sade tränaren Janne Svart som blev chockad över fina 12.8/1640.

Klass II-försöket vanns av Jörgen Westholms Viscount körd av Oskar J Andersson som gick på från andra utvändigt 700 meter från mål och vann säkert i lite knackig stil. 
– Det gick fort på sista långsidan och jag höll in honom lite i kurvan innan jag släppte av han. Jag kände att det var mycket krafter kvar sade, Andersson och fortsatte:
– Westholm håller Viscount väldigt högt men det är aktionen som inte är det bästa ännu. 
M.T.Mighty Winner tog spets och fick trava i behagligt tempo med Bo C utvändigt, men ingen av de hästarna hade någon bra dag.

Miss Sober spurtade starkt med Peter Ingves och tog ner Pasi Aikos Maharaja-son Alone som hade travat utvändigt om ledande Panzarotti. Miss Sober såg ut att vinna klart men Alone svarade bra sista biten. 1.14.0/2140 meter travade Miss Sober i sitt andra lopp i karriären.

Dagens fyrbenta profil: Miss Sober som visade riktig talang.
Dagens tvåbenta profil: Janne Svart som visade upp sin häst i väldigt fin författning.
Lira nästa gång:  M.T.Multo Bene som efter sex månaders uppehåll fick försvara ledningen efter 08.0/500 och ändå tog andraplatsen och bör gå fram mycket med loppet i kroppen

Dagens vinnare på Axevalla
Lopp 1 Arja H.L (e. Olimede) – Mikael J Andersson ( Anders Hultgren).
Lopp 2 Blue Snapper (e. Sam Bourbon) – Sofia Adolsson ( Lars Järpedal).
Lopp 3 Harvey Boko ( e.Frome Above) – Christian Persson ( Nils Inge Persson).
Lopp 4 Dalforno (e. Lovely Lidob) – Ida Grafström ( Olle Elfstrand)
Lopp 5 Run Chica Run (e. Scarlet Knight) – Peter Untersteiner.
Lopp 6 Callmeawinner (e. Great Challenger) – Kim Eriksson ( Lars Jäpedal)
Lopp 7 Souvenir D`Inverne ( e. Zola Boko) – Kim Eriksson ( Janne Svart)
Lopp 8 Viscount ( e. From Above) – Oskar J Andersson ( Jörgen Westholm)
Lopp 9 Miss Sober ( e. Joke Face) – Peter Ingves ( Robert Bergh)
Lopp 10 Masterglide ( e. Yankee Glide) – Henriette Larsen ( Peter Untersteiner)
Lopp 11 A Sweet Dance ( e. Maharjah) – Johnny Takter (Helena Burman)

JANNE MANKOVITZ

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.