Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eriksson bakom Hassgren-dubbel

Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD
Sandra Eriksson. Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD

Jenny Hassgren kunde räkna in en dubbel till stallet genom Superman K.R. och Mindyourtime W.F.

Publicerad:

– Segrarna värmde och speciellt med Superman K.R, sade Jenny Hassgren.
Com Gretchen har lämnat hästar som Face The Evil som sprang in 3,7 miljoner kronor och miljonären He’s A Gangster och Superman K.R. har lite att brås på. Super Arnie-sonen har dock haft en del problem genom åren och gjorde blott sin elfte start.
– Jag har haft mamman Com Gretchen. Jag har drömt om att få betäcka med Super Arnie och på Brodda Stuteri där hon är betäckt sade man att det passar bra med Super Arnie på Pythagoras-sto. Superman K.R. var sjuk som tvååring och krasslig även som treåring och som fyraåring fick vi operera ett framknä, sade Jenny Hassgren.

Super Arnie-sonen gjorde bara en start som femåring och i fjol blev det fyra lopp. I år har sjuåringen kunnat starta kontinuerlig sedan i somras och från springspåret fick han en bra start till spets.
– Han har blivit behandlad i en led och i ländryggen och nu har vi börjat trycka på rätta knapparna. Han har gått barfota bak på slutet och vi har dövat honom mera och han går med huva och bomull. Jag var inne på att ha skulle kunna få ledningen då han är kvick ut. Segern värmde då jag har kliat mig i huvudet för att få honom hel och fräsch, sade Jenny Hassgren.
Uppfödaren Wilma Lindgren värmde Superman K.R. och i loppet körde Sandra Eriksson till seger.

Eriksson bakom båda

Samma kusk var det bakom Mindyourtime W.F som från bakspår var i ledningen i första sväng när flera konkurrenter galopperade och över upploppet säkert höll undan före Mellby Green.
– Det löste sig bra. Hon blev lite bekväm när jag skulle sticka ifrån, men tog tag i grejerna igen när Mellby Green kom på upploppet, sade Sandra Eriksson.
Mindyourtime W.F. köptes ifjol som tvååring och tog första segern i femte starten och får nu förberedas för nästa säsong.
– Hon köptes i september i fjol och har tränat fint i vinter, men hon är stor och jag trodde inte att hon skulle komma ut i år. Nu gör vi bokslut för i år och med en vinter till blir hon starkare, sade Jenny Hassgren.

"Gör allt och lite till"

Orkide C.D. fick ett fint lopp bakom ledaren Lennox Laday och kunde avgöra kort före mål på kvällens bästa segertid.
– Jag kunde inte göra mycket annat än att sitta och vänta på luckan. Hon var ärlig och gick bra sista biten. Det var en jättetrevlig bekantskap och en fin märr som gör allt och lite till, sade Malin Viklund.

Valle Milli fick attackera in på upploppet och utmanade Fantom och när den senare galopperade blev det lätt och Sandra Eriksson tog tredje segern under kvällen.
– De norska hästarna har rest långt, men kommer oftast vältränade och det är i ordningställt och det är kul att få chansen som kusk, sade Sandra Eriksson.

Lördagens vinnare i Boden
Might Be Romeo (Il Vilaggio) – Mauri Jaara – Mauri Jaara
Superman K.R. (Super Arnie) – Sandra Eriksson – Jenny Hassgren
Mindyourtime W.F. (Hövding Lavec) – Sandra Eriksson – Jenny Hassgren
Cool On Photos (Classic Photo) – Janne Soronen – Katja Melkko
I Am Your Dream (E.L. Mikko) – Vesa Jokiniemi – Vesa Jokiniemi
Mr Sånna (Love You) – Hanna Olofsson – Hanna Olofsson
Valle Milli (H.G.Balder) – Sandra Eriksson – Ingvild Charlen Evertsen
Bella The Bomber (Crazed) – Petteri Joki – Jutta Ojala
Orkide C.D. (Mythical Lindy) – Malin Viklund – Cathrin Bergström
Speedy La Ghost (Torvald Palema) – Jenny Engfors – Ari Luokkanen
Bold Choice (Victory Abroad) – John Östman – Vesa Jokiniemi

Lira nästa gång: Kentucky spurtade fint när luckan kom på upploppet.

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.