Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eskilsson rörd efter segern: "Han betyder allt för mig"

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Baron d'Inverne ordnade sin hittills största seger under måndagskvällen. Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

Tempot var högt uppskruvat i Mantorpsloppet - första 500 meterna gick efter snabba 1.06,6. Fart som bäddade för köhästarna och främst Joakim Eskilsson med Baron d'Inverne.
– Han är så värd den här segern, sade Joakim Eskilsson.

Publicerad:

Joakim Lövgren med Comanche Moon och Björn Goop med Glenn Boko körde intensivt om ledningen och första halvvarvet klockades till snabba 1.06,6 med den senare i tät. Farten dämpades under loppets andra 500 meter, men första kilometern klockades till snabba 1.10,2 och i utgången av sista sväng syntes det att det var köhästarna som skulle göra upp.

Bäst avslutade Baron d'Inverne (e. Sugar Trader) med Joakim Eskilsson i sulkyn och åttaåringen ordnade sin hittills största seger, värd 100.000 kronor, i karriärens 96:e start.
– Han betyder allt för mig den här hästen. Jag köpte honom för 5000 kronor när han var två år och då var han fullständigt utdömd. Jag kände tidigt att han var en fin häst, även om jag kanske inte trodde att han skulle bli så här bra. Han är så värd den här segern, sade en tagen Joakim Eskilsson.

Joakim Eskilsson är nybliven proffstränare på Rommetravet med tio hästar på träningslistan.
– Jag tog ut proffslicensen i mars. Vi börjar lite smått med tio hästar och så får resultaten komma på sikt. Vi hade lite tur den här gången med en galopp i sista sväng, men sedan smällde det bara till. Det var ett fantastiskt upplopp och en grym känsla, sade Joakim Eskilsson.

En trippelseger blev det för Björn Goop som inledde tävlingskvällen med att sätta dit Timo Nurmos debutant Onkel K.J. (e. Muscle Mass). Goop följde sedan upp med egentränade Mister Niky (e. Niky) som kördes till ledningen tidigt och sedan behöll den positionen hela vägen in i mål. Den femårige hingsten noterades för sin femte seger i karriärens tionde start.
– Han är väldigt stark och har rätt inställning. Distansen gynnade honom och vi försökte successivt att öka tempot hela vägen. Han var skadad ifjol tyvärr och var nere i Frankrike och fick vila upp sig, men nu är han tillbaka, sade Björn Goop som också segrade med egentränade Peakster (e. Maharajah).

I karriärens femte start kom första segern för Peter Untersteiners Darling Harbour (e. Ready Cash). Ekipaget höll utan problem uppe ledningen från sitt innerspår och efter att ha öppnat första kilometern i 1.17-fart tog det fyraåriga stoet en enkel triumf. Segertiden skrevs till sist till 1.14,9a/2140 meter.
– Jag hade lite på känn att hon skulle öppna bra. Min målsättning var att köra i ledningen och hon gjorde allting rätt. Det är ett väldigt fint sto, men tyvärr har hon väldigt sköra ben, sade Peter Untersteiner.

Lira nästa gång: Kash Brodda (lopp 4) galopperade drygt 500 meter kvar, men återkom sylvasst efter det och var inte långt efter i mål. Tar revansch i nästa start.

Alla vinnare på Mantorptravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Onkel K.J. (e. Muscle Mass) Björn Goop (Timo Nurmos)
Lopp 2: Tristan Cesar (e. S.J.'s Photo) Jennifer L Oscarsson (Veijo Heiskanen)
Lopp 3: Vellum Paper (e. Express It) Peter G Norman (Peter G Norman)
Lopp 4: Donatella Center (e. Scarlet Knight) Micael Lindblom (Juhani Partanen)
Lopp 5: Derby Simoni (e. Broadway Hall) Kim Eriksson (Thomas Madsen)
Lopp 6: Cash Simoni (e. Ready Cash) Carl Johan Jepson (Maria Törnqvist)
Lopp 7: Darling Harbour (e. Ready Cash) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 8: Baron d'Inverne (e. Sugar Trader) Joakim Eskilsson (Joakim Eskilsson)
Lopp 9: Mister Niky (e. Niky) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 10: Peakster (e. Maharajah) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 11: Global Money (e. Love You) Robert Bergh (Robert Bergh)
Lopp 12: Felix V.M. (e. Up Front Larry) Henrik Johansson (Henrik Johansson)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.