Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ett tufft mål men visst finns chansen att nå dit"

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Bo Falsig. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Bo Falsigs sto övertygade igen. Nu pratar tränaren om det stora målet.

Publicerad:

Appaloosa har tagit två raka nu och är inne i en härlig utveckling.
– Har siktet inställt på Stochampionatet med henne nästa år. Ett tufft mål men visst finns chansen att nå dit, myser Bo Falsig.
Det blev tuff körning i det här 3-årsloppet. Första varvet efter 1.12,7. Efter flera positionsbyten satt Dallas As i spets in på slutvarvet men i sista kurvan fick hon elakt tryck av Appaloosa. De båda lämnade de andra med några längder och starkast var Appaloosa.
– Hon har inte gjort ett enda dåligt lopp och jag var ganska optimistisk, säger Falsig. Vinnartid nya rekordet 1.14,4a/2140.

Stallkamraten vann från ledningen

Evan Williams Sisu vann också och visar på fin stallform. Olof Thorson körde i amatörloppet och satte hästen i spets i ett tidigt skede.
– Han skulle kunna bättre än han visat i starterna innan. Nu hade han ett bra spår och kusken fick offensiva order och det lyckades bra, säger Bo Falsig.
Evan Williams Sisu noterade fina 1.13,9a/2140 och fortsätter han på denna väg blir han att räkna med även i kommande starter. Christian Cracchiolo vann en dubbelseger. En klar bättring tyckte kusken då han besökte vinnarcirkeln.
– Det har gått trögt ett tag men dom har segrarna satt skönt. Jag trodde en del på Uccello Jet och han vann ju på bra sätt, säger Christian.
Sedan stängde han tävlingsdagen med att vinna en mycket säker spetsvinst med Höwings Unicorn. Denne tog därmed sin första seger då han gick undan i spets fram till nya rekordet 1.15,3a/2140.

Positiv utveckling

Pagano fortsätter att övertyga. Han fick ett fint lopp i andra utvändigt och var starkast till slut. Carl-Johan Jepson är förvånad över hur bra han utvecklats sedan han kom in i träning hos Magnus Dahlén.
– Jag trodde Pagano skulle klara 50 000 kr och sedan få svårt men han är nu uppe i 145 000 kr och fortsätter framåt. Utvecklingen har varit mycket positiv på den här hästen, sägerJepson.

Vinnarna på Åby
Lopp 1. Bazinga Cheri (Joke Face) – Christoffer Eriksson (Christoffer Eriksson).
Lopp 2. Quickstep Sox (Up and Quick) – Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen).
Lopp 3. Pagano (Nu Pagadi) – Carl Johan Jepson (Magnus Dahlén).
Lopp 4. Evan Williams Sisu (Even Better Odds) – Olof Thorson (Bo Falsig).
Lopp 5. Uccello Jet (Naglo) – Christian Cracchiolo (Björn Lindblom).
Lopp 6. Appaloosa (Maharajah) - Bo Falsig (Bo Falsig).
Lopp 7. Dolce Vivi (Orlando Vici) – Henriette Larsen (Jonny Mårtensson).
Lopp 8. I Adore You (Revenue) – Carl Johan Jepson (Maria Törnqvist).
Lopp 9. Valnes Ior (Love You) – Rickard Svanstedt (Rickard Svanstedt).
Lopp 10. Höwings Unicorn (Revenue) - Christian Cracchiolo (Ronny Palm).

Lira nästa gång: Dallas As gjorde ett starkt lopp då hon föll knappt mot Appaloosa. Hon måste bara vinna snart. I 11:e starten?

SÖREN ENGLUND

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.