Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Familjen Pilenberg gånger två!

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

MALMÖ. Som helbror till Mr Picolit finns det en del att leva upp till.
Ännu är det lång väg dit för fyraårige Direktör Am, men tisdagens seger skvallrade i alla fall om en spännande framtid!
– Det skiljer ännu några miljoner, men visst har jag en väldigt fin häst, sade Mikael Pilenberg.

Publicerad:

Efter två raka galoppmisslyckanden var denna kväll ett fjärdespår i volt ett rejält orosmoln. Men Scarlet Knight-sonen skötte sig perfekt och stack dessutom direkt till ledningen.
– Jag hade gjort lite korrigeringar och det fungerade bra, han bara pep iväg och springa det visste jag att han kunde, fortsatte Mikael Pilenberg.
Väl i ledningen var det aldrig något snack och via 1. 14,5 sista varvet blev segern hur enkel som helst.
– Han springer bara och leker och letar utvägar, men ikväll skötte han sig, avslutade Mikael Pilenberg.

Och lite senare var det fru Jessicas tur. I ett montélopp tog hon hand om kommandot med Speedy La Ghost och även om favoriten Bestitvå bjöd rejäl kamp upploppet ner så hölls hela tiden ett säkert huvud till godo.
– Det är en speciell häst och det var bra att han fick sällskap. Han kunde inte springa 1.25 för två månader sedan men Jessica har gjort ett fantastiskt jobb, berömde Mikael Pilenberg efter att stallet bärgat en dubbelseger.

Joakim Lövgren satte sig lugn i dödens bakom jättefavoriten El Faro. Men efter att ha kopplat grepp om ledande Mazarin Hönez tvekade Adrian Chip-sonen varpå det blev tight i mål.
– Min häst krängde och jag var i alla spår och körde. Han var trött och då är det svårt att hålla kursen, men han krigade hela vägen och var värd segern, sade Joakim Lövgren.
Hemmatränaren hade dessförinnan öppnat upp kvällen genom seger med Miss Marbel (e. Brioni). Här gällde spets och även om bakomvarande Her Majesty Boko närmade sig hela upploppet ner blev segern säker.

Thomas Uhrberg satte sig lugn i dödens bakom Edvin Cekas Rubacuori Alca där han kom att kontrollera fältet fullständigt!
– Det är en jättefin häst och jag har glädjande nog fått chansen att köra honom när han varit bra, sade Thomas Uhrberg efter att ha vunnit på snygga 1. 12,5a/1 640 meter.

Mera Thomas Uhrberg blev det med egentränade Youngblood Pellini som liftade med bakom Siesta Rak varpå ekipaget enkelt kom att ta sig förbi upploppet ner.
– Han var bra senast, men ännu bättre denna gång, berömde Thomas Uhrberg.

Trots ett andraspår på tillägg satt Belong Life tidigt i ledningen och väl där var all spänning över.
– Det blev många galopper och plötsligt satt vi i spets. Han agerade lite flegmatiskt, men är jättekäck att köra, sade Hanna Lähdekorpi efter att ha bärgat andra raka jägersrosegern på bara några vceckor.

Steen Juul har en riktig "skjutare" i fyraårige Bvlgari Peak. Från andra utvändigt påbörjades attacken ut på slutvarvet varpå man nådde upp utvändigt ledande Rawindski knappa halvvarvet från mål. 50 kvar var ett grepp kopplat och segertiden skrevs till 1. 13,7a/2 140 meter.
– Det är en besvärligt men riktigt bra häst som jag siktar mot dem större loppen med, sade Steen Juul.

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.