Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Far och son i topp

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Både Gustav och pappan Håkan B Johansson blev vinnare i måndags i Halmstad. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Både far och son Johansson blev vinnare under måndagen på Hamstadtravet.

Publicerad:

Han är bara 16 år gammal men kunde på hemmabanan Halmstad ta sin åttonde kuskseger med stor häst. Det var också lite extra känslor den här gången eftersom Gustav Johansson själv gjort tränarjobbet med Grace Gamble (e. Red Hot Dynamite) och hästen dessutom var segerlös.
– Det känns faktiskt lite overkligt eftersom det är så mycket som krånglat med hästen. I sista kurvan var det så nära galopp att det nästan kändes läskigt, men hon höll sig i trav, sade Gustav Johansson.
Det fyraårige stoet tog första segern i 19:e starten.
– Det blir inte så mycket bättre än så här. Gustav körde ett perfekt lopp och har dessutom tränat hästen på egen hand, berömde pappa Håkan B Johansson, som även han segrade inom V64-ramen i Halmstad.

Med Dan Widegren-tränade Valour Kronos (e. Muscle Hill) blev det knapp spurtvinst från tredje par ytter. Det var tredje segern på sju starter i år. Håkan B Johansson har själv 17 kuskvinster hittills under 2019 och dessutom ett guld från Amatör-EM.

Marc Elias ordnade en dubbelseger som kusk inom V64 med stallets hästar. I V64-inledningen satt dock segern med Ivana Boko (e. Kadabra) långt inne. Dels fick hästen en tuff resa i dödens/andra utvändigt och sedan tittade domarna länge på löpningsfilmen innan resultatet offentliggjordes.
– Jag körde lite i halvspår genom sista kurvan, men var sedan aldrig på Christian Fiores häst (tvåan Zaira del Ronco). Det var väl det som räddade mig plus att vi blev avlöst i dödens av Lutfi Kolgjini under själva loppet, sade Elias, som sedan även satte dit Gaya de Pervenche (e. Bold Eagle) i V64-4.
Här vann Marc från spets trots 1.13,5 första varvet över full distans.

Femårige Eldorado Mearas (e. Andover Hall) bjöds på en maxresa av Peter Untersteiner i V64-5 och tackade för detta genom att spurta till ganska säker seger.
– Eldorado Mearas fick ett drömlopp i dag och behöver det för att kunna vinna. Min häst var nog den som påverkades minst av de fem omstarterna, sade Peter Untersteiner.

I V64-avslutningen avgjorde Henriette Larsen från vinnarhålet med Mikael Fellbrandt-tränade Vikens Fingerprint (e. Prodigious).
– Det var lite överraskande, men vi fick en fin resa och hästen svarade sedan bra när jag drog norsken och huvan, berättade Larsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.