Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fem segrar på fem försök

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Björn Goops Mellby Free har tagit fem segrar på fem starter. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Björn Goop har en högintressant fyraåring i Mellby Free. Stoet är fortsatt obesegrad efter fem framträdanden på tävlingsbanan.
– Jag har stora förhoppningar på henne, sade Björn Goop.

Publicerad:

Fem starter har renderat i fem segrar. Inledningen på tävlingskarriären kunde knappast ha blivit bättre för Björn Goops Mellby Free (e. Muscle Hill). På söndagen fullbordade hon "staketet" i programraden efter att ha körts till ledningen dryga halvvarvet kvar.
– Jag var lite orolig över spår två, men hon har uppträtt väldigt moget och skött sig i alla starter hittills, sade Björn Goop.

Mellby Free var med bra från tillägg och var tidigt framme som tvåa i loppet. Varvet från mål bytte Björn Goop ut ryggen på ledande Lotusathena för dödens och 600 meter från mål satt man i ledningen. Segertiden skrevs till 1.17,3/2160 meter.
– Jag har stora förhoppningar på henne. Hon är fint stammad, men kom igång sent efter en del problem. Hästen har alla förutsättningar för att bli riktigt bra, men vi får helt enkelt se hur det utvecklar sig, sade Björn Goop.

Björn Goop vann sedan med egentränade Well Done la Marc (e. Ready Cash) efter att ha fått överta ledningen med dryga varvet kvar till mål. Well Done la Marc varvade på 1.14,7 och stack sedan undan i sista sväng och tog en minst sagt behaglig seger på 1.13,9a/1640 meter.
– Hon har gått okej, men jag har känt att hon har det i sig om hon bara får det att fungera. Jag ville få en bra position och det var så klart en fördel när vi kom till ledningen. Det är ett fint sto som än så länge går tungt balanserad. Det finns fortsatt flera växlar kvar, sade Björn Goop.

En annan häst som ofta passerar mållinjen först är Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick (e. Make It Happen). Den femårige valacken såg slagen ut i utgången av sista sväng, men han hittade nya krafter i mitten på upploppet tillsammans med Jorma Kontio och plockade ned ledande B.B.S.Canyankee den sista biten. Mr Golden Quick tog därmed karriärens femte seger i den nionde starten.
– Han gjorde det bra på en tung bana. Jag ryckte tussarna in på upploppet och då växlade han tempo och vann till sist säkert. Jag kände redan i första starterna att det här är en riktigt bra häst, sade Jorma Kontio.

Dagens profil: Mellby Free (lopp 5) är fortsatt obesegrad efter fem starter.

Lira nästa gång: Lill Micke (lopp 7) satt fast med mängder av krafter kvar i rygg på ledaren.

"De kring hästen har gjort ett fantastiskt jobb med honom"

Ulf Ohlsson om Beau Mec efter hästens tredje raka seger.

Alla vinnare på Gävletravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Alliss Wadd (e. Maharajah) Tomas Pettersson (Tomas Pettersson)
Lopp 2: Fakstrolla (e. Järvsöfaks) Ulf Eriksson (Jan-Olov Persson)
Lopp 3: Adore Sutola (e. Quatre Star) Jenni H Åsberg (Jenni H Åsberg)
Lopp 4: Up To Me (e. Up Front Larry) Claes Sjöström (Claes Sjöström)
Lopp 5: Mellby Free (e. Muscle Hill) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 6: Piggelin Skift (e. Zola Boko) Mats Holmstedt (Kent Carlsson)
Lopp 7: Grude Svarten (e. Lome Elden) Per Linderoth (Öystein Tjomsland)
Lopp 8: Beau Mec (e. Jag de Bellouet) Ulf Ohlsson (Lars Wikström)
Lopp 9: Mr Golden Quick (e. Make It Happen) Jorma Kontio (Mika Haapakangas)
Lopp 10: Well Done la Marc (e. Ready Cash) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 11: Guinea Boko (e. Zola Boko) Lars-Göran Söderberg (Lars-Göran Söderberg)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.