Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte årssegern för Stud Muffin: "Ser spännande ut"

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Stud Muffin ordnade femte årssegern. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Flemming Jensen är tillbaka i sulkyn efter avstängning och under torsdagen presenterade han Stud Muffin i fint skick. Från ledningen blev det en enkel seger för sexåringen.

Publicerad:

Efter drygt 400 meter hade Flemming Jensen placerat egentränade Stud Muffin (e. Varenne) i ledningen och från den positionen lät man sedan inte konkurrenterna blanda sig i det hela. Flemming Jensen tilläts varva på behagliga 1.17,4 för att sedan skärpa tempot något och komma i mål på 1.16,1/2640 meter med god marginal ned till tvåan Belong Life och Hanna Lähdekorpi. Stud Muffin har ett fint år bakom sig och det här var sexåringens femte årsseger.
– Det här handlar om en fin häst och vi kände att skulle vi bara få lite stil på honom så skulle han kunna gå en bit upp i klasserna. I takt med att han blivit bättre i stilen har resultaten också kommit. Det ser spännande ut, sade Flemming Jensen.

Carl Johan Jepson och Gustavo Boko såg ut att ha allt klart in på upploppet, men Kim Eriksson och Ulf Stenströmer Jula Menuett (e. Joke Face) ville annat. Efter en härlig avslutning via open stretch tog man sig snabbt ikapp ledaren och man får också förbi i god tid innan mållinjen passerades. Ulf Stenströmers fyraåriga sto har inte vunnit lopp på över ett år, men stod här för en gedigen insats när hon kom i mål på 1.14,8a/2140 meter.
– Jag har kört hästen många gånger och hon har varit bra i de flesta starterna. Senast satt jag kvar med mycket kvar i mål. Idag löste det sig väldigt bra. Vi har haft en del stolpe ut, men idag var det stolpe in istället. Året har varit kanon för min del och det är bara att hoppas att jag lyckas hålla mig fast där, sade Kim Eriksson.

Kim Eriksson gav också Sofia Aronsson-tränade Pompano Euphoria (e. Judge Joe) en fin resa i ryggar och när det skulle till att avgöras avslutade det femåriga stoet snabbast. Det femåriga stoet anslöt till Sofia Aronssons träning i april och har sedan dess noterats för fyra segrar på tolv starter. Segertiden denna gång skrevs till 1.13,7a/1640 meter.
– Det här är en mysig häst. Hon har ingen jättelång speed, men är kvick i benen, sade Kim Eriksson.

Lira nästa gång: Belong Life stod för en fin avslutning sista halvvarvet. Mot något beskedligare motstånd i nästa start blir valacken högintressant.

Alla vinnare på Åbytravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Typhoeus Face (e. Joke Face) Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
Lopp 2: Speedy Tiger (e. Thai Tanic) Boo Folkeson (Johanna Bodevind)
Lopp 3: Ronja Loss (e. Dumle Loss) Christoffer Eriksson (Christoffer Eriksson)
Lopp 4: Frankie Brodde (e. Crazed) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 5: Symphonic Lincoln (e. Symphonic Hanover) Henrik Johansson (Henrik Johansson)
Lopp 6: Jula Menuett (e. Joke Face) Kim Eriksson (Ulf Stenströmer)
Lopp 7: Illuminati (e. Ready Cash) Joakim Lövgren (Joakim Lövgren)
Lopp 8: Stud Muffin (e. Varenne) Flemming Jensen (Flemming Jensen)
Lopp 9: Pompano Euphoria (e. Judge Joe) Kim Eriksson (Sofia Aronsson)
Lopp 10: Aurore d'Inverne (e. Zola Boko) Christian Fiore (Wilhelm Paal)
Lopp 11: Bosse Rich (e. Perhaps Love) André Eklundh (Kimmo Kyllönen)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.