Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fin fyrling för Frick

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Kajsa Frick hade en minst sagt fin kväll i Rättvik. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Fyra vinster på sex uppsittningar. Kajsa Frick hade en lyckad kväll på hemmaplan och visade minst sagt god segeraptit.
– Det känns som om jag har haft segertorka hur länge som helst och nu får vi ta nya tag, sade en påtagligt nöjd Kajsa Frick.

Publicerad:

Först i Kajsas kvartett var Opseth Sarvvis (e. Mörtvedt Jerkeld), vilken vann på 1.31,6/2 140 meter efter resa utvändigt ledaren.
– Opseth Sarvvis var en väldigt trevlig bekantskap. Hästen sprang och väntade in sina konkurrenter på upploppet, men segern var aldrig i fara och han travade i mål på lätta ben, sade Kajsa Frick och hästens tränare, Marie Elen Opseth, fortsatte:
– Hästen hade en rätt fin uppgift på papperet även om jag hade stor respekt för Stjärnivra som stod 20 meter före. Opseth Sarvvis har haft en hel del bekymmer och är bland annat opererad tre gånger. Han kom igång på allvar i somras och svarade för fyra fina lopp utan att riktigt ha turen på sin sida, men idag var det dags och nu blir resan hem lätt.

Seger nummer två tog Kajsa med egentränade Tina Gel (e. Orlando Vici). Efter en lugn start återfanns ekipaget i sjunde ytter 1 500 kvar. 300 meter senare tog duon sats i tredjespår och via ett avslutande 1.13,5-varv vann Tina Gel i tilltalande stil på 1.16,0/2 160 meter.
– Hästen har prima styrka och bara hon tog sig iväg från spår fyra så var det ett offensivt upplägg som gällde. Tina Gel har kanske inte den bästa tekniken, men på det hela taget är hon ändå en riktigt fin häst, sade Kajsa Frick, vars tredje seger för dagen togs med amatörtränade Quand Venez Vous (e. From Above) som spårade från start till mål på 1.15,6/2 140 meter.
– Quand Venez Vous blev lite för laddad senast och idag bytte vi huvudlag och hon höll sig lugn. Hästen fått en del pengar på sig på relativt kort tid, men det känns ändå som om hon har ett par växlar kvar, sade Kajsa Frick.

Ledningen var ett gångbart vinstrecept även för Rally Frans (e. Syrinxian). Segertiden blev 1.17,4a/2 140 meter.
– Det känns att det finns fin utvecklingspotential i hästen, men han har inte riktigt förstått vad det handlar om. Hittar vi några enklare lopp åt honom ska han nog kunna skaffa sig lite bättre självförtroende och idag sprintade han undan till säker seger, avslutade Kajsa Frick.  

Noterat:

Sofia Adolfsson red Björn Goop-tränade M.T.Kod Röd (e. Password) till smått överlägsen seger på 1.16,8/2 140 meter.
– Hästen är i grunden stabil och efter ett lugnt inledningsvarv fick han sträcka ut på sista bortre långsidan. M.T.Kod Röd står fortfarande väldigt bra inne i den här typen av montélopp och får han vara fräsch har han en hel att hämta framöver, sade Sofia Adolfsson.

Troels Andersen-tränade Oboy C.D. (e. Scarlet Knight) infriade spelarnas förväntningar efter en offensiv kuskinsats signerad Mads H Nielsen. Segertiden blev 1.14,8a/2 140 meter.
– Hästen var lite pigg och bestämde det mesta, men jag litade på att han var stark och att tränaren hade gjort sitt jobb, sade Mads H Nielsen.

Lira nästa gång: Moonzoom J:R svarade för en formstark upphämtning till ett tredjepris efter startgalopp.

Dagens vinnare på Siljanstravet:
Lopp 1: Opseth Sarvvis (e. Mörtvedt Jerkeld) – Kajsa Frick (Marie Elen Opseth)
Lopp 2: Frida Zonett (e. Manofmanymissions) – Carl Johan Jepson (Robert Bergh)
Lopp 3: Tina Gel (e. Orlando Vici) – Kajsa Frick (Kajsa Frick)
Lopp 4: M.T.Kod Röd (e. Password) – Sofia Adolfsson (Björn Goop)
Lopp 5: H.E.C.Balderina (e. H.G.Balder) – Therese Boström (Christina Boström)
Lopp 6: Oboy C.D. (e. Scarlet Knight) – Mads H Nielsen (Troels Andersen)
Lopp 7: Kiboshi (e. Tschagga) – Elias Strandberg (Johanna K Karlsson)
Lopp 8: Quand Venez Vous (e. From Above) – Kajsa Frick (Stefan Lundgren)
Lopp 9: Reach For Divinity (e. Igor November) – Tommy Eriksson (Tommy Eriksson)
Lopp 10: Rally Frans (e. Syrinxian) – Kajsa Frick (Kajsa Frick)

– MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.