Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fina formen håller i sig för Träff

Foto: Micke Gustafsson
Magnus Träff med Queer Fish som var överlägsen vid Bergsåkers lunchtävlingar. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: Micke Gustafsson

Bollnäs-amatören Magnus Träff har hästarna i strålande författning och Queer Fish var överlägsen på lunchen med en 1.13-tid över full distans.

Publicerad:

– Jag har kört häst i 47 år, men det är var nog den lättaste segern, sade Kaj efter Queer Fish uppvisning på 1.13,1a/2 140 meter.
– Han var lite väl vass, men jag höll honom lagom på bettet och han var totalt överlägsen, tillade Kaj.

Dagssnabbast var Rauno Pöllänens Sam Forget som även hon dundrade på i ledningen och landade på 1.11,8a/1 640 meter i en helt ohotad seger och precis som senast var det barfota runt om.

Peter Eriksson fick hoppa upp bakom Tage Bergmans Trönö Jänta och ledde från start till mål.
– Det var en jättetrevlig häst. Jag var ute i bilprovstarten och kände att hon kunde öppna, sade Peter efter segern på 1.29,8a/2 140 meter.

Peter ramade sedan in omgången genom att ta andra raka med Gunnar Blomgrens Kendisa Rollax.
– Jag körde henne första gången senast och då gjorde hon ett toppenintryck, så vi var lite optimistiska idag och hon var verkligen bra, sade Peter efter segern på 1.14,5a/2 140 meter.

Trots bakspår satt Wiktor Kylin-Blom i ledningen med Wilda Fille efter 500 meter och försvarade den positionen in i mål. Segertiden blev 1.27,0a/2 140 meter.
– Han skötte sig jättebra idag och jag visste att han skulle öka ändå in i mål så länge jag tordes, sade Wiktor sedan han kontrat ut stallkamraten Vestpol Gladiator.

Nästan lika överlägsen som Queer Fish var Oscar Berglunds Cobourg Hanover när han vann ett långlopp för Ulf Ohlsson via 1.13,4 sista varvet.
– Han var väldigt rejäl idag och vann med krafter kvar, sade Ohlsson efter segern på 1.14,9a/2 640 meter.

Håkan Wallberg ledde hela vägen med Divas Dreamgirl som gjorde fjärde starten i hans regi och tog andra raka segern. Tiden blev 1.17,2/2 140 meter.
– Hon har känts rejäl hela tiden, sade Håkan.

Karriärens första seger blev det för Pär Ländins Elvis Ruda när han tog ned Winning Kiss sista biten. 
– Jag tycker att den här hästen sparat ihop till den här segern, sade Rikard. Segertiden blev 1.17,9/2 660 meter.

Sista loppet till Marcus Pihlström-tränade Eliax som avgjorde efter en spårsnål styrning signerad Daniel Wäjersten. Segertiden blev 1.17,1/2 160 meter
– Han var duktig idag, konstaterade Daniel efter 6-åringens första årsseger.

Nästa gång...

All Time La Marc (4) visade gryende form via 1.14,0 sista tusen från köposition.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.