Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fint formbesked av It's Showtime Zaz

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Nicklas Westerholm med It's Showtime Zaz efter hemmasegern på Romme. Foto: Micke Gustafsson/ALN

It's Showtime Zaz är redo för V75-finalerna nästa vecka. Fuxen gav ett laddat intryck på Romme under fredagen och spurtade ner Perfect Dynamite sista biten till seger på fina 1.13,9/2160 meter. 
– Det var lite mer tryck i honom i dag, sa en nöjd Nicklas Westerholm.

Publicerad:

It's Showtime Zaz (e. Maharajah) och tränaren Nicklas Westerholm kom bra iväg från tillägget och avancerade tidigt i spåren. Ekipaget landade i positionen utvändigt om ledande Bobo efter 600 meter och blev kort därefter avlöst av Perfect Dynamite och Ante Lisell. Med 550 meter till mål pressade sig Perfect Dynamite till täten och It's Showtime Zaz kunde följa med kloss i rygg, samtidigt som övriga konkurrenter lämnades på efterkälken. 
På upploppet kom anfallsordern från Westerholm och han fick ett bra svar av It's Showtime Zaz. Sexåringen kopplade greppet kort före mål med en pigg spurt och gick förbi till seger med en längd på 1.13,9/2160 meter.
– Det var inte mycket att säga om att han inte vann senast på V75, det blev ju en ren speedkörning till slut, men det var lite mer tryck och spänst i honom i dag, sa Westerholm.
Maharajah-sonen visade attt han blir att räkna med i bronsfinalen på Åby nästa lördag. 
– Det blev en rätt tuff genomkörare i dag men han gjorde det på egen hand och det var det viktigaste. 

Det blev en dubbelseger för stallet som inledde V64-spelet med No April Fool (e. Adrian Chip) i ett lärlingslopp. Femåringen har verkligen hittat stilen på slutet och tog nu sin andra raka seger ihop med glödhete Lukas L Svedlund i sulkyn. Svedlund hade full kontroll från position utvändigt om ledaren och pressade sig till täten med 400 meter kvar. No April Fool fick direkt en lucka ner till övriga och gick undan ett bra sätt till tiden 1.17,2/2160 meter.

Emilia Leo visar fortsatt kuskform och tog en trippel under tävlingsdagen, varav två segrar inom V64-spelet. Jan-Olov Perssons Wilda Fille (e. Bork Odin) stortrivs under sadel och särskilt med Leo, vilket visade sig på nytt denna kväll. Leo sände framåt i spåren med varvet till mål och svepte fältet på sista bortre långsidan till en klar ledning. Segern blev säker före gott gåendes Hibokungen på 1.26,2/2180 meter. 
– Det är ingen som tar honom i Sverige i monté för dagen, han är helt överlägsen. Han blev lite ensam på upploppet och Hibokungen kan gå fort en bit, så jag bad honom länga på steget sista biten och det gjorde han, sa Emilia Leo som är obesegrad på fem försök tillsammans med valacken.

Leo som bytte sedan sadel mot sulky och lotsade fram Patrik O Sundbergs Västerbo Call You (e. Perhaps Love). Femåringen fick gå den tunga vägen i dödens men var bara bäst i upplösningen och vann med en längd på 1.16,7a/2140 meter. 

Sexårige Spik Loke (e. Spikeld) står i fin utveckling för Öystein Tjomsland och gjorde jobbet från ledningen tillsammans med Ulf Ohlsson i sulkyn, även om segern satt rätt hårt inne. Gnistas Filur gjorde grovjobbet i dödens och utmanade ledaren hela upploppet ner, men fick ge sig med en halv längd. Segertiden för Spik Loke blev 1.28,6/2140 meter.

V64-omgången avrundades med hemmaseger för Fredrik Linders Ridgehead Mateo (e. From Above). Torbjörn Jansson nådde spets med femåringen med två varv till mål och Ridgehead Mateo höll undan på ett bra sätt i en snabb avslutning före en pigg Jonatan Trot. Tiden i mål blev 1.17,0a/2640 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.