Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde raka för Falsigs löfte: ”Stressar inte”

Foto: HANOLD/ALN
Bo Falsig. Foto: HANOLD/ALN

Bo Falsig verkar ha någonting extra i Vinci Power. Fyraåringen har gjort allt rätt så här långt.

Publicerad:

Från spår sex gjorde Vinci Power debut bakom bilen tillsammans med tränaren Bo Falsig. Utan att snabbstarta skötte han det momentet strålande och sedan låg vägen mot ledningen öppen. Dit hittade ekipaget redan på den första långsidan. Då gjorde konkurrenterna upp om andrapriset.
– Han är fin, konstaterade Falsig i Axevallas vinnarcirkel.

Segertiden landade på 1.14,5a/2140 meter och det var hästens fjärde raka seger.
– Jag har inte så bråttom med honom, han är stor och tung. Vi får diskutera när det blir start nästa gång. Vi hittar väl någon lämplig uppgift för att bygga upp honom långsamt.
Hästen kvalade på 1.17,3/2140 meter i augusti förra året. På fyra starter har han nu sprungit in 100 000 kronor varav 30 000 trillade in under torsdagskvällen. 

Stoet imponerade

Som ett av två ston i loppet imponerade Pär Hedbergs Jejje Palema tillsammans med Mikael J Andersson. Från ledningen var hästarna på 20 meters tillägg chanslösa att fånga in femåringen. Ekipaget kunde varva på 1.15,7 innan Jejje Palema visade upp fin inställning och klev undan på segertiden 1.13,7/2140 meter.
– Det är en hemsk häst till att springa alltså, men svår att hantera. I dag när de kom upp på utsidan så bara drog hon – hoppas det håller i sig, sade Mikael J Andersson i vinnarcirkeln.
Jejje Palema inledde karriären förra våren med två raka segrar. Sedan dess har han faktiskt gått segerlös fram till den här kvällen. Då passade hon på att slå hästar som Come And Dream, Magic Happens och Pacific W.F. 

Åby nästa 

Varken konkurrenter, skor runtom eller bakspår över kort distans kunde stoppa Ulf Stenströmers Handsome Brad. När den värsta motståndaren Rigoletto Jet galopperade bort sig direkt kunde Carl Johan Jepson köra fram utvändigt om ledande Paduca Dream och därifrån kontrollera hem loppet.
– När Jormas (Rigoletto Jet) hoppade så förstod jag att det skulle något oväntat för att vi inte skulle vinna. Det känns som att han kommer få ett fint år igen, sade Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.
Tränare Stenströmer avslöjade i Kanal 75-sändningen att hästen nu siktas mot femåringsloppet Lyons Grand Prix på Åby om drygt tre veckor.

Kvällens vinnare på Axevalla
Lopp 1: Global Upside Down (e. Cantab Hall) – Kevin Oscarsson (Dick Robertsson)
Lopp 2: Ad Hoc (e. Yankee Glide) – Carl Johan Jepson (Raoul Englblom)
Lopp 3: Princess S.W. (e. Chocolatier) – Peter Zadel (Peter Untersteiner)
Lopp 4: Jejje Palema (e. Kadabra) – Mikael J Andersson (Pär Hedberg)
Lopp 5: Whitesocksspirit (e. Skogans Joker) – Jens Laursen (Katarina Aurell Laursen)
Lopp 6: Vinci Power (e. Scarlet Knight) – Bo Falsig
Lopp 7: Ulla del Ronco (e. Ganymede) – Thomas Dalborg
Lopp 8: Handsome Brad (e. Brad de Veluwe) – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
Lopp 9: Zolo Sensation (e. Zola Boko) – Kim Eriksson (Eric Martinsson)
Lopp 10: Yippie Chic (e. Double Eagle) – Mikael J Andersson (Lars-Erik Feldt)
Lopp 11: Angie Simoni (e. Ganymede) – Bo Falsig

Lira nästa gång: Mogas Piggelin är fortsatt segerlös efter 31 starter. Torsdagens andraplats skvallrade om att den första triumfen borde vara nära.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.