Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Florist i full blomning

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Florist visade upp en väldig speed vid segern i Vinterfavoriten. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Först Silverstoet och nu Vinterfavoriten på Solvalla. Jim Oscarsson-tränade Florist har verkligen fått en kanonstart på travlivet.

Publicerad:

Hon var visserligen nedstruken ett spår, men bricka sju bakom bilen kändes ändå inte som något drömläge för Florist (e. Wellino Boko). Kevin Oscarsson fick dock rygg på favoriten Armani Degato i tredjespår på den sista långsidan och över upploppet var hon snabbast.
– Det kändes bra hela tiden. Vi fick en perfekt rygg och hon är verkligen vass på speed, kommenterade Kevin Oscarsson.
Segertiden skrevs till 1.16,6a/2140 meter och förstapriset var hela 200.000 kronor.

Mattias Djuse ordnade en dubbelseger inom V64-spelet. Först avgjorde han från tredje par utvändigt med Electrical Storm (e. Make It Happen) i V64-inledningen och därefter var även treåriga Ninja's Kiss (e. Zola Boko) starkast i ett stolopp (V64-2). Detta från dödens. Det handlade om tredje segern i fjärde starten. Överhuvudtaget kan Djuse blicka tillbaka på ett kanonår (nästan 15 miljoner kronor till stallet) och 2020 kan bli minst lika bra.
– Det har aldrig sett bättre ut. Vi har varit 1,5 år på den nya gården och utvecklat hela verksamheten allt eftersom. Nu har jag finare unghästar än någonsin tidigare, berättade Djuse.

Mika Forss gör ett rejält försök att etablera sig i Sverige som både kusk och tränare. Nu fick han en kuskvinst bakom Claes Sjöström-tränade treåringsstoet Blownaway (e. From Above). Detta efter en smygresa i tredje par invändigt.
– Jag har redan 13 hästar här i Sverige och räknar med att det blir runt 20 i början av nästa år. Planen är att hålla till här i Sverige framöver, berättade Forss.

Milligan's School (e.Yankee Glide) hade en lämplig uppgift i Gösta Nordins lopp (V64-5). Ulf Eriksson fick överta ledningen från Lexus Dream, men blev sedan utmanad rejält över upploppet av den sistnämnde. Men som vanligt stred den Stefan Melander-tränade sexåringen tappert och höll undan hela vägen och tjänade ytterligare 100.000 kronor.
– I spets är hästen grymt bra och vill gärna vara före de andra, konstaterade Ulf Eriksson, som vann på 1.12,7a/2140 meter.
Nästa start blir guldfinalen på annandagen.

Örjan Kihlström avslutade V64-spelet genom att sätta dit Stefan Melanders Digital Summit (e. Super Photo Kosmos) från ledningen i Sören Nordins treåringslopp (V64-6).
– Det här är en jättefin häst. När jag bad honom om det lilla extra till slut så gjorde han precis som jag ville, sade Kihlström.

I Gunnar Nordins fyraåringslopp (lopp 1) segrade Timo Nurmos-tränade kriterievinnaren Inti Boko (e. Chocolatier) säkert mot Melanders kvintett på 1.13,6a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.