Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Folli i montédebuten

Foto: ALN
Magnus Dahlén tränar Folli. Foto: ALN

Magnus Dahléns Folli testade monté för första gången – och det blev seger direkt.

Publicerad:

Folli var ännu en montévinnare från Magnus Dahlén stall.

– Det här var en riktigt bra debut. Jag fick fel upplägg då min klocka gick sönder i förra loppet och jag hade ingen koll på tempot. Dom i täten fick bestämma alldeles för länge men Folli löste det ändå. Bara hoppas att Magnus väljer monté för honom framöver, säger ryttarinnan Tova Bengtsson.

En fräsch Folli har en stor framtid i gebitet.

Raijin Face satt tidigt i ledningen och gick undan på bra sätt. Kevin Oscarsson hade bara ett problem.

– Hästen trampade av sig ett boots i starten och jag fick sitta och hålla i lite extra så han inte skulle rulla över, sa segerkusken.

Alfline vann en säker favoritseger från spets. Alsace In tryckte på men kom aldrig förbi och föll tillbaka något sista biten.

– Jag ville inte köra i så här hårt tempo så han blev stum sista 50 men höll undan säkert. Hästen är i fint slag och klara sig säkert fint framöver, sade Markus Niklasson.

Den som kunnat hota var möjligen Västerbovivann som återkom efter en tilltagen galopp som trea.

Whip the Wheel var redo att återuppta vinnandet. Nu var han stark nog att avgöra från  dödens på en så pass bra häst som Gert Oleg. En snabb och bra travare som avgjorde med ett slutvarv i underkant av 1.14.

Daniel Karlsson har bra form på stallet. 17-oddsaren Idol vann i förra veckan och denna Breddloppskväll kunde han vinna och med D.J.Star.

– Hade det på känn efter senaste starten. Då visade hon uppåtform och idag fick hon ett bra lopp och var bara bäst, sade Daniel.

– Sören Englund

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.