Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Formen på topp igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Vic de Luxe har hittat sin vinterform igen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Nyttige silverdivisionshästen Vic de Luxe ordnade andra raka segern i Boden – nu med Magnus A Djuse i sulkyn.

Publicerad:

Mika Haapakangas-tränade Vic de Luxe (e. Micro Mesh) hade en lysande formtopp vid den här tidpunkten förra året, då han bland annat segrade i både försök och final i bronsdivisionen. I Boden noterade sig den numera sjuårige valacken för andra raka vinsten och är nog snart på väg mot V75-start igen. Den här gången var det Magnus A Djuse som fick chansen i sulkyn, som redan tagit sex kuskvinster i år och kört in över en halv miljon kronor. Nästkommande fredag finns han på plats i Stockholm i egenskap av kandidat till Årets Komet.
– Jag har fått många chanser av Mika Haapakangas, även på V75, vilket betytt mycket för mina resultat. Jag har några månader kvar i skolan på Wången. Sedan blir det nog så att jag fortsätter köra mycket lopp under sommaren, så vår vi så hur mycket pengar det går att hämta hem. Därefter vet jag inte riktigt vad jag ska göra, sade Magnus A Djuse, som tog ett tidigt initiativ bakom Vic de Luxe.
När sedan Samu Sundqvist valde ett defensivt upplägg bakom Magnifik Brodde blev det odramatiskt från ledningen för Vic de Luxe.

Spets och slut blev det för Jenny Engfors bakom chefen Hanna Olofssons Sofarsogood (e. Quite Easy U.S.). Hanna Olofsson körde tidigt fram utvändigt om stallkamraten med Atlas Eagra, men fick nöja sig med andrapriset och en stalldubbel.
– På förhand kändes Sofarsogood som den bättre chansen tack vare utgångsläget. Jag blev lite orolig när Atlas Eagra kom upp på sidan, men samtidigt visste jag att min häst skulle gå hela vägen in i mål, kommenterade Jenny Engfors.

I V64-avslutningen spårade även Mats Bucht-tränade Le Chapeau (e. Dream Vacation) från start till mål för Sandra Eriksson. Det här var hästens första seger sedan oktober 2017. Tuomas Pakkanen var nära en kuskdubbel. Han segrade i V64-inledningen med Boulder Luke (e. Look de Star) från vinnarhålet. Men sedan fick han nöja sig med andraplatsen bakom favoriten Not A Clue i V64-3. Detta efter kraftfull forcering till spets. Det gick inte att stå emot Petri Salmela-tränade B.W.L.Ruthless (e. Yield Boko) till slut, som kördes till vinst av Jens Eriksson.

Ove A Lindqvist satte in en snabb attack från tredje par utvändigt med Aleksi Kytölä-tränade Sahara Hotlady (e. Diesel Don) i V64-4. Hästen stumnade rejält sista biten, men räddades av mållinjen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.