Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Formtoppad Emilia tog en dubbel

Foto: HANOLD/ALN
Emilia Leo var framgångsrik i Bollnäs under måndagen. Foto: HANOLD/ALN

Emilia Leo rider lika bra som hon kör och är verkligen inne i ”zonen” just nu. Hittills i år har det blivit tretton segrar i sadeln och lite knappt hälften i sulkylopp. På Bollnäs blev det seger både under sadeln och för sulky.

Publicerad:

Hon inledde med att vinna ett av amatörförsöket i Tillmansduellen med Caroline Holm-tränade Lukas Bris som inte hade några problem att ta ledningen och sedan fick bestämma och gå undan via 1.14,5 sista tusen.
– Jag hade tussarna kvar och satt bara och åkte, sade Emilia som därefter fick skynda på för att hinna med nästa lopp där hon skulle rida Pekka Korpi-tränade Bohemianrhapsodyde. Samma resultat där, men efter en betydligt försiktigare inledning.
– Han springer och ställer lite därför tog jag det lugnt, förklarade hon.

Dryga varvet kvar började hon röra på sig och efter en snabb långsida satt hon i spets genom sista sväng och försvarade den positionen via 1.14,1 sista tusen.
– Nu har jag kört honom en gång och ridit två och vi är obesegrade, påpekade Emilia.

Mattias Djuse blev obesegrad den här kvällen och vann först tvååringsloppet med Enge Barack som avgjorde på det bestämdaste utvändigt om ledande favoriten Taste Of Space.
– Jag hade fått indikationer på att det var den att köra mot så då gjorde jag det, sade Mattias efter segern på 1.17,7/1 640 meter.

Mattias fortsatte sedan med samma ägares Leader Brodde som forcerades till ledningen och sedan vann ohotad via 1.16,0 sista tusen. Segertiden blev 1.17,2/2 140 meter.
– Jag tyckte att jag hade en bra häst, kommenterade Mattias inledningen.
– Nu matchar vi honom lite lugnt och jag tror att han kan blomma ut till nästa år.

Gogo Di Quattro var ensam på plan när han tog karriärens första seger sedan han forcerats till ledningen efter 650 meter. Segertiden blev 1.15,4/2 140 meter.
– Han hade tränat bra inför det här, så det var kul att han levererade direkt, fortsatte Mattias om Gogo Di Quattro insats.

Erik Lindegren och Edelsa vann både försök och final av Tillmansduellen. Båda från ledningen och segertiden i finalen blev 1.13,4a/1 640 meter.

Lira nästa gång: Minister Of Speed (8) mötte övermakten men har svarat för två fina prestationer efter ett längre tävlingsuppehåll och står på tur som man brukar säga,

Dagens vinnare:
Lopp 1: Enge Barack (e. Yankee Glide) Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 2: Leader Brodde (e. Infinitif) Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 3: Silver Jo (e. Klack Jo) Jenni H Åsberg (Joakim Reiser)
Lopp 4: Björs Idun (e. Spikeld) Ulf Ohlsson (Annelie Lagergren)
Lopp 5: Edelsa (e. Judge Joe) Erik Lindegren (Erik Lindegren)
Lopp 6: Lukas Bris (e. Mythical Lindy) Emilia Leo (Caroline Holm)
Lopp 7: Bohemianrhapsodyde (e.Angus Hall) Emilia Leo (Pekka Korpi)
Lopp 8: Gogo Di Quattro (e. Cantab Hall) Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 9: Björs Viking (e.Järvsöviking) Ulf Eriksson (Annelie Lagergren)
Lopp 10: Edelsa (e. Judge Joe) Erik Lindegren (Erik Lindegren)

– Mats Persson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.