Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern i ny regi

Foto: LENA EMMOTH
Catch My Love I sin gamla regi (arkivbild). Foto: LENA EMMOTH

MANTORP. Catch My Love visade tidigt fart och talang på tävlingsbanan. Nu ser hon ut att gå en ny vår till mötes efter segern under Mantorps lunchtävlingar på tisdagen.

Publicerad:

Catch My Love gjorde andra starten i Tomasz Wiesniewskis regi och visade att hon tagit det första loppet på rätt vis. Trots att hästen stod ganska tufft inne, mötte äldre konkurrenter och fick köra till rejält för att nå ledningen vann hon hur lätt som helst.
– Hon var fin senast också, men nu märktes det verkligen att hon gått framåt. Nu kostade en del att komma till ledningen, men jag hade faktiskt tussarna kvar, sade Kim Eriksson.

Tränaren Tomasz Wiesniewski som nyligen plockat ut proffstränarlicensen i Mantorp var också sprudlande glad i vinnarzonen.
– Det var precis det här formbeskedet jag hade hoppats på. Nu provar vi i lite tuffare lopp nästa gång, men målet är förstås att ha henne i full form till sommarens fina årgångslopp, sade han.
Ufo Jet fick ett perfekt lopp i tredje par utvändigt i tufft tempo av Stefan Söderkvist som efter attack 600 meter från mål avgjorde säkert upploppet ner.

Elvaåring glänste

Välstammade stoet Peekaboo Wibb tog första segern i nionde starten i imponerande stil. Kim Eriksson satte henne i ledningen på kör och trots friskt tempo stack stoet undan säkert till slut.
Grefstads Royalty ser sina elva år till trots ut att ha mycket kvar att ge. Ralf Karlstedt sökte sig tidigt framåt från bakspår och efter att ha nått ledningen efter 600 meter var saken så gott som klar.
– Riktigt bra gjort av hästen. Får han bara hålla sig fräsch kan han få en fin säsong, sade Ralf Karlstedt.
Ceylon Dream noterade första segern i sjunde starten. Claes Svensson fick köra rejält för att försvara ledningen och med tanke på det höll hästen undan på ett starkt vis. 

Dagens vinnare på Mantorptravet
Lopp 1: Peekaboo Wibb (e.Sam Bourbon) Kim Eriksson (Stefan P Pettersson)
Lopp 2: Catch My Love (e.Symphonic Hanover) Kim Eriksson (Tomasz Wisniewski)
Lopp 3: Ceylon Dream (e.Quite Easy U.S.) Claes Svensson
Lopp 4: Ufo Jet (e.Naglo) Stefan Söderkvist (Stefan P Pettersson)
Lopp 5: Grefstads Royalty (e.Rotation) Ralf Karlstedt (Ellinor Doublet)

Tvåbenta profil: Stefan P Pettersson:  Noterade en dubbelseger som tränare med två starka vinnare.
Fyrbenta profil: Catch My Love (2) övertygade vid seger och ser ut att ha hittat stilen på allvar igen.
Lira nästa gång: Cream Ballon (4) höll starkt som tvåa efter ett offensivt upplägg och vinner snart lopp igen.
Citatet: "Hon satt i ledningen på kör", sade Kim Eriksson och Peekaboo Wibb.

MAGNUS STRÖMSTEN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.