Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern trots galopp

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

ÅBY. Mikael Å Linderoths I'm Just A Jade har svårt att gå felfritt. Det spelade ingen roll när han tog karriärens första seger under torsdagen.

Publicerad:

I’m Just A Jade var hästen som stack ut denna kväll. Han förvånade med att gå felfritt från start men i första kurvan kom den förhatliga galoppen. Men hästen vill gå och Mikael Å Linderoth hade ingen annat att välja på än att skicka iväg honom och hästen var bara bäst efter offensivt upplägg. Första segern togs med kraft kan man säga.
– Ägarefrun har tagit över och kör honom själv i jobben i lag med mina hästar. Det har givit bra utdelning och formen är starkt framflyttad, sade Micke.
Kul för Cecilia Aichhorn som selade ut sin andra häst och segern kom redan nu. Hon tog ut sin amatörlicense 5 juni och det tog tio dagar att forma en vinnare. Bara att gratulera familjen Aichhorn som också finns med på i hundkapplöpningsbanorna med egen greyhound.
Count Response hade Peter Untersteiner hittat en bra uppgift åt och enda kruxet var om han höll till felfritt lopp eller ej. Duktiga Henriette Larsen fick en påminelse om att hästen är osäker då hon provade bakom bilen i värmningen och han galopperade. Men i allvarets stund höll han sig till trav och gjorde allt rätt.
– Jag hade bästa hästen det visste jag och då han gick felfritt räknade jag med att vi skulle vinna. Så bra är han och jag är jättenöjd att det gick bra, sade segerkusken.
Visst är hästen kapabel och sköter han sig lika bra även i lopp med betydlige större prispengar till vinnaren så har finnen chans där också. 1.14,7a/2140 ikväll var ingen gräns på hans kunnande. Lekande lätt kan vi sammanfatta det hela.
Enda startande från hästen från Robert Bergh-stallet vann. 3-årige Etalon Oriental hade skakat av sig debutmissen och var överlägsen. Tidigt till spets för Preben Sövik och efter att ha skärpt farten till 1.11 sista 500 var Un Mec d’Heripre-sonen överlägsen. Flera framgångar kan komma om han bara sköter sig.
Slade H.H. skötte sig fint igen för Preben Sövik och hästen vann sin första seger och gav Preben den andra kusksegern för kvällen.
– Jag hade mycket i linorna och trodde tidigt att vi skulle vinna, sade segerkusken.
I sista kurvan såg det klart ut och vinsten skrevs till lätt vunnen.
– Den här har vi haft stor otur med. Han var nere på 1.20/2100 redan i maj som 2-åring men oturen tog över och han gick sönder i omgångar. Nu verkar väntan på honom ge oss en del tillbaka och jag är jättenöjd med segern ikväll, kommenterade hästens allt i allo Stefan Andreasson.
Bara att applådera Årets komet från ifjol, Kevin Oscarsson. Han vann en dubbelseger med favoriterna Yrr och Amour Rapide och visade åter att han ”kan detta”.
Ytterligare dubbelvinnare denna kväll till Peter Arnqvist som vann med Punk Pale och Proserpine som rundade alla från bakspår. 

SÖREN ENGLUND

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.