Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Full pott för Untersteiner

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Två treåringar till start. Två segrar. 
– Här trivs man ju bra, sade Peter Untersteiner när han mötte upp i vinnarcirkeln.. 

Publicerad:

MALMÖ. Först ut var Run Brodde Run (e. Quite Easy U.S.) som via ett avslutande 1.15-varv var ensam på banan. 
– Han var min första treåring att starta, men det blev galopp och sedan fick vi börja om. Han har fått den tid som behövts och det kändes riktigt bra ikväll, berömde Peter Untersteiner. 

Därefter gällde Fairytale Mearas (e. Muscle Hill) som även hon drog till ledningen och återigen kom det att handla om spel mot ett mål. 
– Hon har haft fina anlag hela tiden och också här gäller bra ägare som låtit det ta tid. Vi spänner bågen efterhand men det har verkligen börjat bra, hon var riktigt fin och jag vann "åkandes", sade Untersteiner. 

Men Peter Untersteiner var långtifrån klar där. Han satte dit ytterligare två hästar från det egna stallet där Stonewashd Diamant (e. Gustav Diamant) var den som imponerade mest. Här hittade halmstadtränaren tidigt ut i andraspår och trots dödens under slutvarvet blev segern hur enkel som helst.
– Jag hade känslan när hon debuterade för någon vecka sedan att det skulle vara en fin häst. Då fungerade det inte riktigt, men vi ändrade en del till ikväll och det föll väl ut. I stoloppen bör hon kunna hävda sig väl framöver, sade Peter Untersteiner. 

Även kvällens sista lopp gick i "röd-vita" tecken. Ethien Du Vivier såg klar ut framme i ledningen, men mitt på upploppet schabblade han till i travet varpå Muscle Lane (e. Timoko) speedade förbi. 

Dubbelt upp för Peter Arnqvist

Peter Arnqvist hade en klang och jubel-kväll på Jägersro denna tisdag. Han bärgade själv sin tredje kuskseger för året med Livi Joy (e. Sand Vic) efter att enklat ha satt klorna i J.J. över upploppet.
– Vi har testat på rikstoton utan att ha haft någon tur. Nu var vi av med alla poäng och tvingades kliva ner i klass där han av den anledningen är ganska bra. Redan i sista sväng kändes det bra och segern blev enkel, sade Peter Arnqvist. 

Därefter tog han hjälp av Johan Untersteiner bakom The Muffin Man (e. Ganymede) som drog nytta av rejäl körning framme i täten. 
– Jag fick känslan att vi skulle hinna ikapp ledaren 600 kvar och sedan blev det ju enkelt. Han har utvecklat tekniken och då har också framgångarna kommit, berömde Johan Untersteiner.

Nytt upplägg har gett effekt

För några månader sedan ändrade Conrad Lugauer om delar av sitt träningsupplägg, vilket har gett resultatet. Segrarna har strömmat in och med i framgångsvågen följer sonen Marc Elias som också utvecklats enormt som kusk den senaste tiden. Den här gången hette segervapnet Bonnie Boy
– Så är det, men idag var det hästens prestation som gjorde att vi vann. Vi tappade en längd på ledaren i utgången av sista sväng varpå han visade prov på sin krigarskalle upploppet ner, berömde Marc Elias. 

Ken Ecce gjorde resan över bron med en starthäst och vände åter med full utdelning. Bakom Beautiful Kiss (e. The Liquidator) handlade det om programenlig ledning efter en bit varpå tredje raka segern i nya regin aldrig var hotad. 
– Det blev enkelt, men samtidigt var hon inte som bäst. Hon hängde lite på en töm och vi får kolla upp henne innan vi anmäler igen, sade Ken Ecce.
Tova Bengtsson flyttar hela tiden fram sina positioner och kvällens montéseger med Bonnies Celebrity (e. Celebrity Secret) var hennes tionde för året. Tränar gör Stefan Persson. 

Lira nästa gång: Dynamic Raja (6) fick offra massor av kraft för att nå ledningen och att det tog emot över upploppet var honom förlåtet. Men prestationen var likväl vass och här har Marie Runhammar en intressant häst framöver. 

Kvällens vinnare på Jägersro
Run Brodde Run (e. Quite Easy U.S.) - Peter Untersteiner.
Fairytale Mearas (e. Muscle Hill) - Peter Untersteiner.
Livi Joy (e. Sand Vic) - Peter Arnqvist.
Beautiful Kiss (e. The Liquidator) - Ken Ecce.
Bonny Boy (e. Kiss Francais) - Marc Elias (Conrad Lugauer). 
The Muffin Man (e. Ganymede) - Johan Untersteiner (Peter Arnqvist). 
Stonewashd Diamant (e. Gustav Diamant) - Peter Untersteiner.
Bonnies Celebrity (e. Celebrity Secret) - Tova Bengtsson (Stefan Persson). 
Muscle Lane (e. Timoko) - Peter Untersteiner.    

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.