Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrling för Ingves: ”Uppfriskande och roligt”

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Peter Ingves hade stor show med en fyrling i Halmstad. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Han har gjort det tidigare, men det var stort för Peter Ingves att vinna hela fyra lopp som kusk i Halmstad.

Publicerad:

En fyrling som kusk ordnade Peter den 20 augusti 2012 (Shira Amos, She´s My Baby, Ozone baby, Pandorak).
– Det var i Bornholm, en bana som bara mäter lite över 500 meter. Så det var kanske en ännu större grej? Nej, det är lite svårt att säga, kommenterade Peter efter att den fjärde vinnaren ”var i hamn”.

Det var Thomas Madsen-tränade Sphinx d’Inverne (e. Prince Gede) som för Peter kunde ta årets tredje seger (V64-3) efter avancemang fram i dödspositionen.
– Jag såg att hästen gick bra som tvåa senast i Kalmar och hade bestämt mig för att köra framåt tidigt om loppet blev uppullat. Nu blev det så och hon avgjorde på rejält sätt. Det här är en jäkligt fin häst.

Före detta hade Peter även inlett V64-spelet genom att sätta dit Mikael C Nilsson-tränade Dali Pagadi (e. Nu Pagadi) efter lucka från vinnarhålet.
– Roligt, bara hoppas att hästen får hålla sig frisk och fräsch även framöver. Det är det viktigaste, sade Mikael.

Peter Ingves rivstartade dessutom tävlingsdagen i Halmstad genom att vinna de två första loppen med Joakim Lövgrens tvååring King Oliver (e. S.J.´s Caviar) och Mats Rånlunds fyraåring Gold Cash (e. Ready Cash).
– Allt stämde den här kvällen och det är uppfriskande och roligt när något sådant här händer en vanlig tävlingskväll i Halmstad. Det behöver man verkligen, kommenterar Peter, som numera är elitlärling hos Peter Untersteiner.
– Jag skor även en del åt Dan Widegren. Jag trivs i Peters stall och de verkar trivas med mig. Så allt känns perfekt. Peter sade faktiskt åt mig efter gårdagens fjärde seger att jag fick lov att ge mig, men då kontrade jag med att karusellen precis bara börjat snurra. Om det blivit en femte vinst hade jag nog ställt in dagens lunchkörningar på Jägersro och firat istället…

Hur många fyrlingar har du egentligen tagit?
– Jag tror, utan att vara säker, att jag även vann fyra lopp i Kalmar en gång åt Petri Puro, men det kan ha varit tre också. Långt tillbaka i Finland blev det nog också någon fyrling. Men det är inte lätt, mycket måste stämma.

Några vinnare på lunchen i dag (kör fem)?
– Jag sitter upp bakom flera danska hästar som är svårbedömda. Mats Rånlunds Churchill Line är dock inte så dum och kanske kan dyka upp där framme.

Något kul under V75-dagen på Jägersro på lördag?
– Jag tror inte att jag vinner inom V75 (Trecciadoro Rex och Rocky Egedal), men däremot känns tvååriga stoet Osoma (lopp 2) intressant. Hon har gjort det riktigt bra så här långt, men lite svårbedömt är det alltid då hästar byter tränare.

Största skrällen under Halmstads V64-omgång levererade Erika Persson med sin egen fyraåring Marys Overandout (e. Andover Hall). Efter lucka från vinnarhålet vann ekipaget enkelt till drygt 67 gånger pengarna!
– Jag ryckte tussarna på henne, men det hade nog inte ens behövts. Den här hästen gör mig egentligen alltid lycklig, men hon har ändå varit lite seg på sistone. Vi har lagt om träningen lite och bytt foder och det har nog aldrig tidigare varit sådant tryck i hästen som i dag, sade Erika, vilken tog första årssegern som tränare i elfte försöket.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.