Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Un Poco bäst

Foto: ALN
Foto: ALN

Två riktigt fina treåringar hade en härlig duell över Solvallas upplopp i Active Bowlers lopp.
Segrande ur striden gick Svante Båths Global Un Poco.

Publicerad:

Solvallas bana var inte i toppskick under onsdagen. Inför Active Bowlers lopp, det näst sista för dagen, fick koner placeras ut i sista sväng, för att innerspåret var i för dålig kondition. Något större problem var det däremot inte för de treåriga hästarna, framför allt inte för de två som var först i mål som närmast sprintade den sista biten. Hotshot Luca (e. Dream Vacation) i ledningen och Global Un Poco utvändigt duellerade hela vägen in mot linjen och starkast var till slut den sistnämnde för körande Erik Adielsson.
– Det här är en krigare. Han har väl inte världens bästa teknik, men han har hjärta och lungor av guld, sade Adielsson om Conway Hall-sonen.
Om Global Un Poco var bäst bland treåringarna, var Hans R Strömbergs Unique Juni (e. Uptown Yankee) tuffast till slut bland de fyraåriga stona. Tillsammans med Kaj Widell avväpnade hon Lavidaloca de Vie över upploppet.
– Så bra som hon kändes i värmningen i dag, det har jag inte känt henne någon gång. Hon var kopiöst fin, sade Kaj Widell efteråt.

Stack undan i bländande stil
Barkevious Mingo är en häst som verkligen ser ut att trivas i den amerikanska typen av sulky. Tillsammans med Carl-Johan Jepson fullkomligen flög hästen undan över upploppet i V86-spelets inledande avdelning. Tränar gör Nils L Norelius. Det var hästens andra seger på lika många starter i typen av vagn.
– Han är väldigt fin när han får den på sig, han känns bättre av någon anledning. Han avslutade väldigt snabbt, spänstade undan på enkla ben, sade Carl-Johan Jepson efteråt.
Ledningen var även segerreceptet för Peter G Normans Neutron Broline i den avslutande avdelningen. Ulf Ohlsson styrde.

Rejäl efter vila
Peter Untersteiner visade upp Alvena Take It i mycket fint skick i V86-7. Efter en rejäl avslutning sista 700 meterna blev det enkelt över upploppet, trots tre månaders tävlingsuppehåll. 1.12,3a/1.640 meter blev tiden.
– Det flöt riktigt bra, hon hade fin stil över linjen. Hon var så pass överlägsen så jag hann njuta över upploppet. Tar hon ett kliv till så kommer hon duga i Stoeliten och det är inte omöjligt att hon lyckas med det, sade Untersteiner efteråt.
Bäst spurtkrut hade även Liza With A.Z. och Olof Thorson, som skrällde till ordentligt i ett stayerlopp.
– Det här är en strulig madame, men in mot upploppet märkte jag att alla andra var trötta. Då förstod jag att vi skulle vinna, sade Thorson.

Avgjorde över upploppet
Om Liza With A.Z. är strulig, kan man definitivt säga att Takeaway är likadan. Hetsigt humör har handikappat henne så här långt i karriären, men efter en fin resa signerad Örjan Kihlström spurtade Roger Walmanns sto bäst till slut.
V86-5 var en speciell proposition. Startvolten hade 40 meters försprång på konkurrenterna och det såg André Eklundh till att utnyttja bakom Dogge Sting. Man drog på i högt tempo, varpå de från tillägg fick en övermäktig uppgift att plocka in meter. De föll däremot på eget grepp, detta då Stefan Söderkvist liftat med i rygg hela vägen med Elegant Ås. Över upploppet visade sig ryggresan vara avgörande och segern blev till slut enkel med tre längder.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.