Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hansen gjorde inte resan förgäves

Brage Hansen, 28-årig amatör från Dannero, gjorde den 33 mil långa utflykten till Skellefteå på tisdagskvällen och han kom i angeläget ärende.

Publicerad:

I fyraåringsloppet körde Hansen offensivt med Millie Millionaire, som hade uppvisning när hon utklassade närmaste motståndare med sex längder. 
– Det här var hennes bästa lopp hittills i karriären, säger Brage.
2014 körde Brage sitt allra första lopp och det här var hans sjunde seger i karriären. In i första sväng satt Ulf Ohlsson i ledningen med favoriten Marquis d'Inverne. Men att Ohlsson vunnit över 5 000 lopp var inget som Brage tog någon hänsyn till. Helt respektlöst tryckte han på utvändigt ledaren genom första sväng och fick sedan överta täten i utgången av svängen.
– Jag laddade rätt hårt från start och ville pressa på när jag kom fram utvändigt. Det blev strid en bit då Ulf svarade, men efter ett tag gav han sig, säger Brage.
Det fanns onekligen täckning för den offensiva styrningen. Millie Millionaire dånade runt på nya rekordet 1.13,4a/1640 meter och från sidan såg det ut som att Brage satt och finåkte över upploppet.
– Hästen är stänkrädd av sig och gynnas mycket av att gå i ledningen. Hon sträcker ut på ett helt annat sätt när hon får löpa fritt.
Påpekas ska att Millie Millionaire tävlade i en inlånad multivagn för första gången.
– Det är som en slags halv jänkarvagn och det fungerade bra. Men jag vill inte överdriva betydelsen att vi tävlade med en annan vagn. Det är trots allt hästen som springer och inte vagnen, säger Brage.
Petter Lundberg vann med egentränade Easy Tiger Pellini som hamnade bra till i tredje ytter från tillägg och avgjorde med en rejäl 700-metersavslutning. Kentucky liftade med i rygg, men blev aldrig något allvarligt hot över målrakan.
Järbo Harry vann direkt i årsdebuten tillsammans med Ove A Lindqvist efter tidig ledning.
– Hästen var i bra författning och tränaren Hilbert Nilsson hade verkligen ställt i ordning. Jag fick styra och ställa en del mitt i loppet och drog sedan upp farten då jag såg att Ulf Ohlsson anföll från kön med Norheim Faksen, säger Ove A Lindqvist.
Claes Sjöström hoppade in bakom treåringsstoet Fairytale Shark, som infriade förväntningarna som storfavorit och vann enkelt med tre längder från ledningen. 
Kvällens enda dubbelsegrare blev Ulf Ohlsson som satte dit storfavoriten Grude Svarten med minsta möjliga marginal efter en tappstart. Sedan avrundade Ohlsson kvällen med att vinna från ledningen med Hagentoy.

Lira nästa gång: Guli Storm (4) höll starkt från dödens som trea och blir allt bättre för varje start i år. 

TORBJÖRN ENMARK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.