Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Happy Hayley trots galopp

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Jens Eriksson tog en dubbel med Happy Hayley och Zorro Swing. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Happy Hayley var dagssnabbast när hon vann över kort distans med galopp från start.
– Jag trodde det var kört när hon galopperade och var nästan på väg till stallet. Hon var bättre än väntat, sade tränaren Christine Axelsson.

Publicerad:

Christine Axelsson hade två hästar anmälda, men fick stryka Highland Q.Sister och Happy Hayley galopperade från start, men det slutade ändå lyckligt med seger.  
– Jag har haft lite halsinfektioner i stallet på slutet och chansade inte när Highland Q.Sister hade högre temperatur.       

Happy Hayley var oplacerad senast, men visade att formen är riktigt bra då hon vann med galopp.    
– Hon hade startat för tätt ett tag och var inte som bäst senast och fick ett litet längre uppehåll mellan starterna. Hon hade krånglat lite i skogen när jag började ridträna henne och nu hade hon fått lite vassare träning med banjobb och intervaller och jag körde ett banjobb i Boden för en vecka sedan.   

Happy Hayley galopperade från start, men kunde komma tillbaka och spurtade till seger över upploppet.  
– Startspår långt ut har fungerat bra och spår tre kan vara knepigare och det blev galopp. Jag trodde att det var kört när hon galopperade och var nästan på väg till stallet, men det löste sig och hon var bättre än väntat. Hon hade ryckhuva och öppet huvudlag och det kan bli V75-start på Umåker på juldagen, sade Christine Axelsson.

Jens Eriksson har oftast varit kusk bakom Happy Hayley på slutet och vann med henne för andra gången.  
– Jag visste att hon kunde vara stökigare med spår tre än spår längre ut. Det är klart att man tappar förhoppningarna när det blir galopp, men det var bra körning där framme första varvet och när vi fick kontakt trodde jag att vi skulle vara med ganska långt framme och hon löste det på bästa sätt. Hon var ovanligt lugn idag och lugn och fin. Det kan kännas segt och man får lita på att det finns krafter kvar i henne och hon bjuder till och gör sitt, sade Jens Eriksson.  

Alla vinnare på Bodentravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: French Target (Juliano Star) – Sandra Eriksson – Petter Lundberg 
Lopp 2: Guldtopp (Alm Viktor) – Per Gustafsson  – Per Gustafsson
Lopp 3: Happy Hayley (Super Arnie) – Jens Eriksson – Christine Axelsson
Lopp 4: Kentucky (Andover Andover) – Ove A Lindqvist – Kurt-Owe Westerdahl  
Lopp 5: Zorro Swing (Quite Easy U.S.) – Jens Eriksson – Jens Eriksson
Lopp 6: Gyri Gutten (Åsajerven) – Ove A Lindqvist  – Susanna Grahn
Lopp 7: Talangen W.F. (Hövding Lavec) – Ove A Lindqvist – Madelene Wikstén
Lopp 8: Due Passi (Muscles Wiking BR) – Leif Eriksson – Leif Eriksson
Lopp 9: Beach Fighter (Paul November) – Sandra Eriksson – Josefine Beckman 

Noterat:
Ove A Lindqvist tog en trippel. Första vinnaren var Kentucky som tidigt fick lämna en bra position och söka sig fram mot ledningen som övertogs i början av andra kurvan. Micke Sisu som fick loppet bakom ledaren blev tvåa, men kunde inte på allvar hota Kentucky. Gyri Gutten pressade sig förbi ledaren Järvsögrej knappa halvvarvet kvar och höll undan in i mål. Talangen W.F. var den som imponerade mest i trion då han stack undan till lätt seger efter att ledningen övertogs halvvarvet kvar. Zorro Swing vann lätt för Jens Eriksson när han tog femte segern i karriären. 
– Han har visat att han är ett löfte. Ledaren hade jag slagit tidigt och jag körde mot hästarna bakifrån och hade bra koll halvvarvet kvar. Han vann med propparna kvar, sade Jens Eriksson. 

Noterat:
Sandra Eriksson öppnade och avslutade dagen med seger. French Target var i ledningen efter ett halvvarv och svarade säkert Cash’em som var den enda som kunde utmana.   
– Ledningen är inte så dumt, men jag ville ge honom ett snällt lopp. Nu fick jag bestämma som jag ville och ta upp där det var moddigt. Han gick med jänkarvagn och rycktussarna användes inte, sade Sandra Eriksson.  
Beach Fighter gjorde tredje starten hos Josefine Beckman och efter en fjärdeplats och ett sjättepris blev det seger.   
– Han har gått framåt för varje start och jag trodde på Beach Fighter idag. Han gick med öppet huvudlag och fast bomull, sade Sandra Eriksson.  

Lira nästa gång:
Likeonway visade fart efter galopp i ny regi. 

– Torbjörn Sundberg

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.