Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heiskanen tog dubbel

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Veijo Heiskanen lastade tre hästar i transporten till Axevalla utan allt för stora förhoppningar, men vände hem med två segrar i bagaget.

Publicerad:

Dagens första Heiskanen-segern kom i första V65-avdelningen med Puccy Italia (e. Varenne) och körande Henna Halme.
– Det är en bra löphäst det här, men jag är lite överraskad för han är tungt tränad, sade Heiskanen och fortsatte med att berömma Henna Halme för styrningen
– Det var en halv kuskseger åtminstonde.
I avslutande V65-loppet hoppade Veijo upp bakom femårige Silent Victory (e. Glen Kronos) som i andra starten för tränare Veijo pressade sig till ledning efter 500 meter och fick hårt tryck av Jejje Palema (e. Kadabra) i sista sväng, men stod emot och vann klart. Veijo Heiskanen fick också med sig ett fjärde pris med Tristan Ceasar (e. S.J.´s Photo) körd av André Eklundh hem till stallet.

Elias i form

Marc Elias har med 3,5 månader kvar av året nästan fördubblat inkörda pengar detta år. Han fick ta över tummarna från pappa Conrad Lugauer med fina snackhästen Spartak Face (e. Viking Kronos). Hästen var inte på humör att springa som Marc ville och de ”brottades” hela loppet igenom. 700 meter från mål gav Marc anfallsorder och de fick en dryg kurva i fjärde spår, men på upploppet klev Spartak Face ifrån och vann klart.

Amatörtränaren Malin Hurtig satte upp duktige Petter Karlsson på 12 årige Chatman (e. Starchip Entrprise) som snabbstartade till ledningen och visade att ” gammal är äldst ”. Han kom in på tiden 1.13,4/16.40 meter på en tungsprungen bana.
– Jag tog min första tränar seger med den här hästen (2015 reds anm.) och han ligger mig varmt om hjärtat strålade en glad Malin.

Pär Hedberg plockade ut Dream Night Palema ( e. Muscle Hill) för att ge honom en genomkörare inför stundande kval till Europaderbyt. Motståndet var på pappret beskedligtoch Pär plockade av framskorna inför denna uppgift, men hästen gav sig lite för lätt även om han fick ett tufft lopp. Han inkom som sexa där Bergh tränade Dugur ( e. Love You) vann.

Lira nästa gång: Västerbo Cheers (e. Mr Pine Chip) som flög lågt över upploppet och har nu två lopp i kroppen efter lite vila.

Dagens vinnare på Axevalla
Lopp 1 Puccy Italia ( e. Varenne) – Henna Halme ( Veijo Heiskanen)
Lopp 2 Ekås Future ( e. Yankee Glide) – Niclas Benzon ( Henrik Hollsten)
Lopp 3 Usain Cup ( e. Varenne) – Håkan B Johansson ( Dick Robertsson)
Lopp 4 Chatman ( e. Starchip Entrprise) – Petter Karlsson ( Malin Hurtig)
Lopp 5 Dugur ( e. Love You) – Robert BerghLopp 6 Silent Victory ( e. Glen Kronos) - Veijo Heiskanen
Lopp 7 Hug Me Boko ( e. Yield Boko) – Thomas Dalborg ( Anna Forssell)
Lopp 8 Spartak Face ( e. Viking Kronos) – Marc Elias ( Conrad Lugauer)
Lopp 9 Cocktail Abb ( e. So Perfect) – André Eklundh

JANNE MANKOVITZ

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.