Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hela vägen för Inge Ålj

Inge Ålj besitter fina fartresurser och kan en hel del i sina ljusa stunder. Vid måndagens lunchtävlingar i Rättvik vann sexåringen sitt livs andra seger. 
– Hästen är väldigt snabb, sade segerkusken Jonas Florén.

Publicerad:

Sälenstationerade Rättvikamatören Sören Frisk har svarat för berömvärt arbete med Inge Ålj, vilken gjorde sin fjärde start för året. Trots knepigt utgångsläge med spår längst ut på vingen placerade Jonas Florén Inge Ålj problemfritt i spets. Varvet passerade ekipaget på för klassen relativt raska 1.26 och det var en fortsatt pigg Inge Ålj som anförde ett utdraget startfältet på sista bortre långsidan.
– Hästen har gjort några starter efter lång frånvaro och han gillar att gå i ledningen. Ingen Ålj har till och från problem med halsen och jag ville inte bråka med honom utan han fick trava på i sitt eget tempo, sade Jonas Florén. 

I slutkurvan närmade sig konkurrenterna bakifrån samtidigt som Inge Åljs krafter så smått började tryta. 100 meter från mål såg Inge Ålj ut att få svårt att freda sig, men sexåringen ville annat och kämpade till knapp men säker vinst närmast före vinnarhålstravande Hulte Idun. Segertiden blev 1.29,2a/2 140 meter. 
– Inge Ålj var duktig och även tränaren har gjort ett bra jobb. Själv brukar hjälpa till och balansera lite och idag var jag mest passagerare, sade Florén. 

Ballerine de Fer spurtvann ett tätt stolopp på 1.15,1a/2 140 meter efter att ha serverats ryggar i tredjespår från femte ytter 750 kvar och attackerat för egen maskin i än vidare spår 300 meter från mål. I sulkyn satt hästens tränare Oskar Kylin Blom. 
– Ballerine de Fer är en fin häst och hon borde ha tjänat mer pengar än hon gjort. Hästen har vunnit tre lopp och galopperat fyra gånger i min regi och det var skönt att hon fick vinna. Ballerine de Fer har besökt veterinären några gånger mellan starterna på sistone. Dessutom har vi justerat utrustningen på henne en del och idag var hon klockren, sade Oskar Kylin Blom.  

Noterat:
Going For Gold Zaz
svarade för en gedingen comeback efter nästan fyra månaders tävlingsfrånvaro och efter ett offensivt upplägg signerat Nicklas Westerholm vann tioåringen på 1.14,2/2 160 meter. 
– Going For Gold Zaz fick sträcka ut sista 200 meterna och allt kändes bra. Hästen är lite rund om magen och uppträdde precis som jag hade förväntat mig, sade Nicklas Westerholm.

Ulf Ohlsson gjorde inga misstag bakom Svante Båth-tränade Bottnas Easy Cash som vann från ledningen på 1.13,5a/1 640 meter. 
– Självklart var det fördelaktigt för Bottnas Easy Cash att trava i ledningen. Kaj Widells häst stred tappert utvändigt och hade vi bytt position hade min häst troligtvis inte vunnit, sade Ulf Ohlsson. 

Spets var ett gångbart recept även för Entrepreneur och Jörgen Westholm. Segertiden blev 1.16,2a/2 140 meter.
– Hästen travade sista 500 meterna i 1.11-fart och vann i skön stil, sade Jörgen Westholm. 

Timo Nurmos-tränade Sebastian Journey och Jorma Kontio återfanns tidigt i front och från den positionen sågs ekipaget aldrig i förlustfara. Segertiden blev 1.14,8a/2 140 meter. 
– Sebastian Journey har fått en rejäl paus och han kändes mycket bättre än tidigare, sade Jorma Kontio. 

Lira nästa gång: Camp Hill (lopp 3) stred tappert till ett andrapris efter resa utvändigt ledaren. 

Dagens vinnare på Rättvikstravet:
Lopp 1. Inge Ålj (e. Lome Elden) – Jonas Florén (Sören Frisk)
Lopp 2. Ballerine de Fer (e. Zola Boko) – Oskar Kylin Blom (Oskar Kylin Blom)
Lopp 3. Bottnas Easy Cash (e. Ready Cash) – Ulf Ohlsson (Svante Båth) 
Lopp 4. Sebastian Journey (e. Andover Hall) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 5. Entrepreneur (e. Coktail Jet) – Jörgen Westholm (Jörgen Westholm)
Lopp 6. Irrawaddy (e. Raja Mirchi) – Fredrik Palm (Fredrik Palm)
Lopp 7. Going  For Gold Zaz (e. Scarlet Knight) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 8. Bon Natal (e. Turbo Sund) – Kajsa Frick (Kajsa Frick)

– Mattias Bäck

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.