Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Hela Vomb är på gång”

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Adrian Kolgjini (arkivbild). Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Adrian Kolgjini och Lars I Nilsson firade nya framgångar. Båda fick med sig tränarsegrar hem från Åby.

Publicerad:

I onsdags styrde Adrian Kolgjini hem en V86-seger åt Lars I Nilsson tillsammans med Franklin Face. Dagen därpå fungerade samarbetet lika bra på Åby. Då handlade det om sexårige Global Takeover (e. Pastor Stephen). Adrian Kolgjini skickade valacken till ledningen för att sedan släppa över kommandot till favoriten Smokey Herman. När upploppet kom använde sig kusken och open stretch och då kunde Global Takeover spurta förbi till seger på 1.15,5a/2140 meter.
– Jag frågade inte så mycket om hästen innan för jag vet att hela Vomb är på gång. Lars hästar är på gång, våra hästar är på gång, sade Kolgjini till Kanal 75 efter segern.

Adrian Kolgjini fick vatten på sin kvarn ett par lopp senare. Då hoppade lillebrorsan Dante Kolgjini upp bakom stallets Tony Afrika (e. Joke Face) i Amatörpokalen. Även han kunde hitta till ledningen, men den positionen valde han också att behålla med favoriten Love Håleryd på utsidan. Då kunde Tony Afrika försvara sig hela vägen och ta en säker seger. Därmed var också Dante Kolgjinis första årsseger ett faktum. Segertiden landade på 1.16,0a/2140 meter och förstapriset var 35 000 kronor.

Dubbelt Lugauer

Kvällens stora skräll svarade en annan Jägersrotränare för, nämligen Conrad Lugauer. Hans Vanyar Pil (e. Super Arnie) fick ett fint rygglopp i andraspår i ett lopp som kördes i tufft tempo. Efter att ha hittat ner bakom ledaren inför upploppet kunde hästen avgöra via open stretch.
– Han fick ett drömlopp och sedan gick han starkt över upploppet, men det kom lite överraskande, sade tränaren och kusken till Kanal 75.
Lugauer fick med sig ytterligare en seger efter V64-spelet i form av regidebuterande Pane Vino (e. Maharajah). 

Torsdagens vinnare på Åbytravet
Lopp 1: Legacy H.H. (e. Intoxicated) – Carl Johan Jepson (Stefan Andreasson)
Lopp 2: Corleone (e. Raja MIrchi) – Jan Henriksson (Jeanet Årman)
Lopp 3: Vinci Knight Am (e. Scarlet Knight) – Bo Falsig
Lopp 4: Global Takeover (e. Pastor Stephen) – Adrian kolgjini (Lars I NIlsson)
Lopp 5 (m): Billy Boy Brizard (e. Enjoy Lavec) – Emelie Knutsson (Claes Svensson)
Lopp 6: Fantastica (e. Love You) – Torbjörn Simberg
Lopp 7: Tony Afrika (e. Joke Face) – Dante Kolgjini (Adrian Kolgjini)
Lopp 8: Vanyar Pil (e. Super Arnie) – Conrad Lugauer 
Lopp 9: Verdetto R.L. (e. Ghibellino) – Johan Untersteiner (Peter Arnqvist)
Lopp 10: Pane Vino (e. Maharajah) – Conrad Lugauer

Lira nästa gång: Hera di Quattro fick förvisso ett fint lopp bakom vinnaren, men var den enda som kunde utmana Fantastisk över upploppet. Hons ser formstark ut för dagen och en seger kan ligga på lut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.