Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemvändare slog till

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
John Östman vann med Thomas Lönns American Idol. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

Rauno Pöllänen och John Östman har förutom dressfärgerna mörkblått och vitt och sitt finska ursprung, det gemensamt att de varit proffstränare på såväl Bergsåker som Skellefteå. Båda vann nu lopp vid tisdagens lunchtrav.

Publicerad:

Rauno Pöllänen var proffstränare på Bergsåker under fem år i början av 2000-talet och via en sejour i Örebro har han sedan fem år tillbaka verksamheten förlagd till Gävletravet. Han inledde V4-omgången med Västerbo Grosbois, som han fick från Nicklas Westerholm för en dryg månad sedan. I första starten var sexåringen tvåa bakom Sugar Daddy, nu släppte han ledningen till favoriten Get A Winner och avgjorde säkert när han fick luckan. Segertiden blev 1.15,2a/2 640 meter.
– Jag ville inte köra i ledningen och förstod att jag skulle få en bra rygg. I sista kurvan släppte jag lite och när ledaren stack fick jag luckan, sade Rauno.

Ledning från start till mål blev det däremot för stallkamraten Dicks Denja, som fick bestämma i 1.22-fart andra halvan av första varvet och via 1.13,0 sista tusen hade allt under kontroll.
– Jag var lite orolig då jag inte kört henne i voltstart på ett tag och är osäker på hur snabb hon är, menade Rauno innan loppet, som dock fick snabbt svar på tal när starten väl gick.
– Hon öppnade enormt bra och höll ledningen enkelt, förkunnade han. Ändå var hästen inte som bäst i dag, men hon har hög lägstanivå.
Raono satte även dit Banzai Merci, som efter flera fina insatser fick en seger.
– Jag har alltid gillat den här hästen och tidigare i höst fick jag chansen att köpa honom, tillade Rauno, efter att ha fullbordat en stalltrippel.

John Östman kom för sin del från Skellefteå till Bergsåker, innan han vände norrut igen och numer har licens på Umåker. Nu blev det ledning från start till mål med Thomas Lönn-tränade American Idol, en häst som för övrigt också återvände till Bergsåker, då han var i träning hos Svante Båth fram till hösten 2012. Via lugna 1.18,1 första varvet skärpte nu Östman tempot till 1.13,0 sista tusen och gled lätt undan.
– Det var en fin häst, kommenterade Östman efter årets 51:a seger:
– Det har blivit lite för få segrar och för lite pengar, men annars är jag nöjd med att få chansen att köra fina hästar och nu fick jag chansen av Thomas, tillade han.


Lira nästa gång

Kendisa Rollax (5) höll farten starkt utvändigt om ledaren och bör ha gått framåt ännu med med det här loppet i kroppen.


Dagens vinnare:

Lopp 1: Västerbo Grosbois (e.Good As Gold) Rauno Pöllänen (Rauno Pöllänen)

Lopp 2: Skummis (e.Bork Odin Ulf Ohlsson (Niclas Torstemo)

Lopp 3: Dicks Denja (e.Super Photo Kosmos) Rauno Pöllänen (Rauno Pöllänen)

Lopp 4: American Idol (e.Dream Vacation) John Östman (Thomas Lönn)

Lopp 5: Lindsey Vonn (e.Love You) Mats E Djuse (Martin P Djuse)

Lopp 6: Conway City Ås (e.Conway Hall) Ulf Ohlsson (Patrik Gidlund)

Lopp 7: Banzai Merci (e.Lucky Chucky) Rauno Pöllänen (Rauno Pöllänen)

Lopp 8: Eldmyran (e.Eldfaksen) Thomas Andermyr (Thomas Andermyr)

Lopp 9: Golden League (e.Super Photo Kosmos) Susanne H Osterling (Hans Lindgren)

 

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.