Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hibo Prinsen i lyckad comeback

Foto: Christer Norin/ALN
Hibo Prinsen var tillbaka som en vinnare på Rommetravet. Foto: Christer Norin/ALN

Perfekt start och en fläckfri kuskinsats brukar vara vinstgivande ingredienser. Vid fredagens lunchtrav på Romme vann åttaårige Hibo Prinsen sitt livs andra lopp.
– Hästen var fin och travade bra, sade segerkusken Ulf Eriksson.

Publicerad:

Hibo Prinsen (e. Alm Viktor) återkom efter tre månader tävlingsuppehåll och med en träningsperiod i ryggen var valacken mogen att bryta drygt ett års segertorka. Efter en lyckad start återfanns Hibo Prinsen i andra ytter och i samma skede som anförande Mollan passerade första varvet på 1.31,5 låg Hibo Prinsen fint i händerna på Ulf Eriksson.

600 kvar tappade ledaren travet och i sista kurvan tog dödenstravande Smeds Borken över ledningen samtidigt som Hibo Prinsen bidade sin tid i
andraspår. På upploppet såg Hibo Prinsen ut att utmanas rejält av ryggliftande G.G.Hilbert, men den sistnämnde galopperade 150 kvar och via ett avslutande 1.28,5-varv travade Hibo Prinsen undan till säker seger på 1.29,4/1 660 meter närmast före tappre Smeds Borken.
– Det löste sig väldigt bra från start och vi hittade en vettig rygg utan att vi behövde köra någonting. Självklart var det gynnsamt med en måttlig öppning och jag vet att Hibo Prinsen kan prestera ett ganska snabbt slutvarv. På det hela taget verkar hästen bli bättre och bättre och han vann väldigt enkelt, sade Ulf Eriksson och hästens tränare, Micael Schönnings, fortsatte:
– Hibo Prinsen var tveksam i ett par starter före jul och det var läge att ge honom en träningsperiod. I dag fick hästen ett väldigt fint lopp samtidigt som favoriten travade lite sämre och jag hade förhoppningar om en placering bland de tre första. Att Hibo Prinsen bjöd till och ville springa ifrån sina konkurrenter var positivt.

Resa utvändigt ledaren sista 1.500 meterna var inget som bekom kapable Guli Rubin (e. Järvsöfaks) som vann på 1.27,7/2 160 meter för sin tränare Jörgen Westholm.
– Guli Rubin har haft lite strul med travet, men det blir bättre och bättre. Annars tycker jag att han gått lite på halvfart och jag räknar med att hästen kommer att tjäna fina pengar i takt med att hans självförtroende växer, sade Jörgen Westholm.

Vinnarhålet gjorde skäl för namnet när On Stage Indika (e. Judge Joe) tog karriärens första seger. Hästen är uppfödd, ägd och tränad av Fornabodaamatören Kåre Axelsson. I sulkyn satt Kent P Gustavsson. Segertiden blev 1.18,1/2 140 meter.
– Vi fick perfekt resa och hästen tackade och tog emot. On Stage Indika sprang mest och lekte under treåringssäsongen, men idag svarade han bra när jag ryckte tussarna och jag kände att vi skulle ta oss förbi ledaren, sade Kent P Gustafsson.

Liknande taktik använde sig Jorma Kontio av bakom Leif Witasp-tränade Simb Ransom som skrällvann till drygt 34 gånger insatsen på 1.16,4/2 160 meter.
– Hästen fick ett snällt lopp och han vann utan att jag behövde rycka tussarna sade Jorma Kontio.

Peter G Norman tog en prydlig dubbel med egentränade hästarna Scarlets Mirakel (e. Scarlet Knight) och Impressive Zon (e. Andover Hall).
– Även om jag var lite besviken på en av mina fyra uppsittningar får man vara nöjd när man vinner två lopp, sade Peter G Norman.

Lira nästa gång:
Smeds Borken fick göra grovjobbet utvändigt ledaren och föll med flaggan i topp som tvåa.

Dagens vinnare på Rommetravet:
Lopp 1: Hibo Prinsen (e. Alm Viktor) – Ulf Eriksson (Micael Schönnings)
Lopp 2: On Stage Indika (e. Judge Joe) – Kent P Gustavsson (Kåre Axelsson)
Lopp 3: Carla d'Eronville (e. Scipion du Goutier) – Jarno Koskela (Heikki Matias Koskela)
Lopp 4: Simb Ransom (e. Pine Chip) – Jorma Kontio (Leif Witasp)
Lopp 5: Guli Rubin (e. Järvsöfaks) – Jörgen Westholm (Jörgen Westholm)
Lopp 6: Scarlets Mirakel (e. Scarlet Knight) – Peter G Norman (Peter G Norman)
Lopp 7: Quarcia (e. Quarcio du Chene) – Claes Eskilsson (Roger Forslund)
Lopp 8: Klack Blixten (e. Klack Jo) – Joakim Reiser (Joakim Reiser)
Lopp 9: Impressive Zon (e. Andover Hall) – Peter G Norman (Peter G Norman)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.