Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hon har det mesta"

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Juhani Partanen tränar Pastorns Lady. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Juhani Partanen har haft ett fint år och har redan passerat fjolåret siffror vad gäller tränarsegrar. Själv var han i Frankrike på auktion men skickade upp två obesegrade hästar Pastorns Lady och Mombasa som båda kördes av Juhanis lärling Micael Lindblom. 

Publicerad:

26-åringen har blivit förstekusk i stallet och redan fördubblat fjolårets siffror. Pastorns Lady höll spets från innern i ett ST-lopp och vann sedan säkert även om Anders K Brekkes Linnea Fargo var tapper från dödens. Prischecken fina 50 000 kronor när Pastor Stephen-avkomman tog sin andra seger.
– Hon har det mesta för hon är snäll, lättkörd och gör det man ber henne om, sa Lindblom som faktiskt fick vänta till oktober för att få segerdefilera för första gången på Färjestad under 2017.

På övriga banor har det gått klart bättre för Lindblom som vunnit 23 segrar hittills i på drygt 200 lopp. Det antalet körda lopp gör att han kan glömma breddlopp och de flesta lärlingslopp nästa år.
– Jag kan inte hålla på och hålla mig under 150 lopp varje år utan får ta de uppsittningar jag får. 
– Jag har ändå en rätt bra position jämfört med en del övriga lärlingar, konstaterade Micael med all rätt då han har en relativt stark position som kusk, inte minst på hemmabanan Örebro. 

Mombasa fick ett lopp i dödens och galopperade tyvärr bort en framskjuten placering på upploppet.

Vi noterade också att Mikael J Andersson fixade nionde segern i det elfte försöket med Southwind Feji. Segertiden blev 1 13,9/2 160 meter vilket var en förbättring av banrekordet för fyraåriga utländska ston med drygt två sekunder. 

Daniel Redén kom med två hästar och kunde räkna in en seger sedan Son Of Good spårat runt om med Daniel Olsson. För Redéns andra starthäst Hillman gick det däremot inget vidare. Från andra utvändigt fanns inga krafter att utmana ledaren Brothers In Arm utan blev det istället galopp som sista häst på upploppet. 

En annan segerstaplare är Mack Dragan som fick ett bra resa av Carl Johan Jepson vilket innebar nionde segern i det 15:e försöket. 

Den allra största segerstaplaren på Färjestad är ändå Björn Goop som fixade en fyrling som kusk varav två vinnare, Waikki Silvio och Pax, kom från det egna stallet. 

Goop har nu vunnit 43 lopp på hemmabanan och att tvåan i kuskligan Magnus Jakobsson har 19 segrar säger en hel del.

Lira nästa gång: Donna´s Girl (8) långspurtade bra som tvåa och kan inte få dåliga utgångslägen i varje start.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Waikki Silvio (Varenne) Björn Goop
Pastorns Lady (Paster Stephen) Micael Lindblom (Juhani Partanen)
Son Of Good (Pastor Stephen) Daniel Olsson (Daniel Redén)
Southwind Feji (Muscle Hill) Mikael J Andersson (Pär Hedberg)
Brothers In Arm (Muscle Hill) Björn Goop (Henrik Larsson)
Souvenir D´ Inverne (Zola Boko) Björn Goop (Janne Svart)
Mack Dragan (Zola Boko) Carl Johan Jepson (Morgan Wilhelmsson)
Charlie Harmoni (Banker Hall) Chris Trotter (Per-Åke Holm)
Pax (Lavec Kronos) Björn Goop
Real Doc (Zerbeus) Petter Karlsson (Hans Karlsson)

– Kenth Pettersson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.