Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Icanhearyou pallade trycket

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Oskar J Andersson vann systern Ruths Icanhearyou på söndagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En rejäl spetsstrid mellan Oskar J Andersson och namnen Mikael J blev söndagens stora snackis på Örebrotravet. Den förstnämnde menade att konkurrenten gav igen för gammalt groll.
– Jag tycker att det är tråkigt man tar ut personliga aggressioner i ett travlopp. Det är pinsamt, sade Oskar J Andersson till Kanal 75 efter loppet.

Publicerad:

Duellen tog sin början i första sväng. Från spår tolv bakom bilen öppnade Mikael J Anderssons styrning On Stage Indika raskt ute i spåren. Redan i ingången till första sväng kom duon fram utvändigt om ledande Icanhearyou (e. Scarlet Knight) med Oskar J Andersson i sulkyn.

Där välkomnades ekipaget med varma servetter. Oskar J Andersson var inte intresserad av at överlåta kommandot, men Mikael J gav sig inte. Kampen fortgick på rakan och därefter på nästa långsida. Sedan tröt krafterna för On Stage Indika efter dagens snabbaste varvning – 1.14,1.
– Man kan inte hålla på att köra efter vad som har hänt i andra lopp. Inga bestraffningar utdelades dessutom då, sade Oskar J Andersson och åsyftade ett lopp för några veckor sedan på samma bana.
– "Ge igen", sa han mitt i loppet. Det är snyggt...

Mikael J Andersson var dock av en annan uppfattning när han intervjuades i Kanal 75 efter loppet.
– Min häst blev stekhet. Säger han att jag sa något i löpet? Det var han som höll på. Jag sa bara att han skulle lugna ned sig, menade Mikael J Andersson.
– Ska en hålla på och köra för att det har hänt något förut får en inte göra något annat. Jag kör min häst för att få någonting och kommer jag i dödens så får jag ingenting. Att han sedan börjar skälla och brusa upp, det får han svara på.

On Stage Indika inkom som sjua i mål, men den tuffa öppningen till trots stod Icanhearyou pall. Det sjuåriga stoet fredade sig tappert mot köhästarna och höll undan till seger på 1.15,9 över 1.609 meter.
– Vilken insats hon gjorde. Hon gjorde ett jättefint lopp som femma på V75 i höstas och är i jättefin författning nu, berömde segerkusken.

Icanhearyou tränas av Ruth J Andersson och tog sin femte seger i karriären.

Rafiki Fri över miljonen

I tävlingsdagens sista lopp var Bålsta Palema i klar ledning på sista bortre långsidan. Från kön närmade sig dock hemmahästen Rafiki Fri (e. Racer Bourbon) hastigt. Vid upploppets början var hästarna jämnsides, men 175 meter senare skilde det tre längder. Till Rafiki Fris fördel.
– Hur ska jag hinna fram, tänkte jag. Han gör jättebra lopp hela tiden, men det blir aldrig kört för oss, sade körande Anna Isabelle Karlsson till Kanal 75.
– Det kändes inte som att det blev det i dag heller när det gick så sakta med en bra häst i ledningen. Men han var bra i dag.

Segern var Rafiki Fris första sedan i juli och inbringade 35.000 kronor. Den summan innebär att sexåringen nu är miljonär. Rafiki Fri tränas av Hans Karlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.