Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Incredible Rex kung i monté

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Lina Johansson red Incredible Rex till seger. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

BOLLNÄS. Är man döpt till Incredible Rex har man en del att leva upp till, men det gör den sexårige Bebop-valacken med råge och tog nu andra raka montésegern efter ett åtta månader långt tävlingsuppehåll.

Publicerad:

– Det är en grym häst som är oslagbar i monté, sade Lina Johansson som även red hästen åt Gävleamatören Susanne Holmgren vid förra segern.
– Han är jättespeciell, men väldigt stark och går bäst på häst, fortsatte Lina som känner honom väl sedan tidigare då hon hade honom som passhäst hos Oskar Svanberg där han var från 2013 fram till i år.
– Det känns nästan som att man kan rida hur man vill, fortsatte Lina som till vardags är lärare på Solvalla Travgymnasium och precis som Incredible Rex därmed har en del att leva upp till.

När Bollnäs arrangerade lunchtrav senast vann Mattias Hansson, lärling hos Håkan Wallberg, med dryge 60-oddsaren Hot Shot. Formkusken nöjde sig emellertid inte med det utan på tisdagskvällen ledde han från start till mål med 106-oddsare Slettvoll Elli, tränad av hemmaamatören Anders Jonols. Trots skrälloddset var han inte helt förvånad.
– Nej, hon hade gått samma tider som favoriten, så jag förstod inte varför inte jag skulle kunna vinna, sade han efter att haft ledningen från start till mål.
– Tanken var att jag skulle släppa, men hon var väl pigg och då lät jag henne löpa ut och hon kändes fin hela vägen, tillade han.

Slettvoll Elli vann sitt första och fram till tisdagskvällen sitt enda lopp redan som treåring, men det var fyra år sedan och i annan regi och det hade uppenbarligen de flesta glömt.

Mattias Hansson kunde för sin del även glädja sig åt seger för stallets Lincoln Lawyer som från utvändigt ledaren avslutade med ett varv efter 1.13,5 för Claes Sjöström. Segertiden blev 1.15,5/2 660 meter.
– Det kändes som en väldigt lämplig uppgift och det var med optimistiska tankar jag åkte hit, sade Sjöström efter sin enda styrning för kvällen.

I starten innan var Lincoln Lawyer fyra på V75.
– Men nu har han precis klivit in i Silver och där kan han få tufft, men efter nyår blir det nya propositioner och då är han tillbaka i Brons igen, tillade Sjöström.

Lira nästa gång:
Vicke Frontline (8) finns det mycket fart i och hon visar det också när hon börjat sköta sig. Nu gick hon i mål med krafter kvar bakom Wing Man och Wrongdoer trots 1.14,5 första tusen.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Backhammer (e.Tekno Odin) Ulf Ohlsson (Ingrid Nyman)
Lopp 2: Global Wild Card (e.Yankee Glide) Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 3: Lady Flax (e.Daquet Rapide) Per Linderoth (Lars-Erik Eriksson)
Lopp 4: Incredible Rex (e.Bebop) Lina Johansson (Susanne Holmgren)
Lopp 5: Skummis (e.Bork Odin) Ulf Ohlsson (Niclas Torstemo)
Lopp 6: Lincoln Lawyer (e.Muscles Yankee) Claes Sjöström (Håkan Wallberg)
Lopp 7: Slettvoll Elli (e.Fakse) Mattias Hansson (Anders Jonols)
Lopp 8: Wing Man (e.From Above) Ulf Eriksson (Peter Eriksson)
Lopp 9: Silver Jo (e.Klack Jo) Jenni Åsberg (Joakim Reiser)
Lopp 10: Trito De Royal (e.Triton Sund) Ulf Ohlsson (Svante Båth)

– Mats Persson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.