Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingves i fortsatt stim

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Peter Ingves. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Fyra segrar hemma i Halmstad i måndags. Ytterligare två på Jägersro i tisdags. Vi snackar kuskform som heter duga och mannen vi syftar på är förstås Peter Ingves.
– Det rullar på bra nu, konstaterade han efter att ha ordnat en dubbelseger åt John Friis.

Publicerad:

Nog för att Bella Höjgård (e. The Liquidator) avgjorde på ett snyggt sätt. Den som imponerade mest var utan tvekan Johnjohn (e. Quite Easy U.S.).
– Det var länge sedan jag vann så här enkelt, jag hade hur mycket krafter kvar som helst i linorna och det var en härlig känsla, sade Peter Ingves efter att ha suttit i ledningen från start till mål. 

I samma lopp hade halmstadkollegan Peter Untersteiner ett tungt favoritskap på sina axlar, detta bakom Kapten Kidd. Han tvingades dock till en dryg inledning ute i spåren, vilket satte sina spår till slut. PU hade dock fått utdelning tidigare under eftermiddagen, detta med sonen Johans Dizzy River (e. Dream Vacation) som knappt men säkert kunde plocka ner Bijou Bourbon H.M.. 
– Johan sa att han trodde hästen var i riktigt bra form och jag körde därefter. Han gick hela vägen in i mål och avgjorde knappt men säkert, sade Peter Untersteiner. 

"Hon går på häst"

Det finns att brås på för Aronia (e. Red Hot Dynamite). Storebror Valentin har vunnit i åtta av 23 starter så här långt och lillsyrran (båda med Vinbär som mamma) verkar också minst sagt lovande. 
– Hon har haft lite småproblem, bland annat då hon växt väldigt mycket. Men hon är i alla fall betydligt snällare än sin bror och att vi välvilligt blev släppta till ledningen var givetvis tacksamt. Sedan visste jag att hon "går på häst" och det blev säkert till slut, sade Svend Dyhrberg. 

Många konkurrenter straffade bort sig med galopp, men ingen skugga ska falla över Terracota Face (e. Raja Mirchi) som gjorde skäl för uttrycket "vinnarhålet". 
– Det var ju bara jag och Ola (Random Brodde) kvar i loppet när det skulle komma att avgöras. Det gick som på nålar över upploppet, men han segade sig förbi, sade Thomas Uhrberg. Tränar gör Lars I Nilsson och äger gör Lutfi Kolgjini. 

Vi måste även nämna Mamba (e. Brioni). Fyra raka andraplatser gjorde att det fanns dem som tvivlade på moralen. Men dessa funderingar kan genast läggas åt sidan. Via tidig ledning joggade han närmast ifrån sina konkurrenter upploppet ner och fortsättning lär följa.

– Anders Nilsson

Alla vinnare från dagens tävlingar på Jägersro: 
Lopp 1. Dizzy River (e. Dream Vacation) - Peter Untersteiner (Johan Untersteiner).
Lopp 2. Bella Höjgård (e. The Liquidator) - Peter Ingves (John Friss). 
Lopp 3. Mamba (e. Brioni) - Joakim Lövgren. 
Lopp 4. Liza With A.Z. (e. Dream Vacation) - Olof Thorson. 
Lopp 5. Aronia (e. Red Hot Dynamite) - Svend Dyhrberg. 
Lopp 6. Terracota Face (e. Raja Mirchi) - Thomas Uhrberg (Lars I Nilsson). 
Lopp 7. Johnjohn (e. Quite Easy U.S.) - Peter Ingves (John Friis). 
Lopp 8. Cody (e. Ganymede) - René Jonassen.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.