Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Jag är chockad”

Foto: Christer Norin/ALN
Lysjö Mocca och Kristina Larsson vann i Bollnäs på tisdagen. Foto: Christer Norin/ALN

Den känslan delade Kristina Larsson garanterat med spelarna sedan hennes Lysjö Mocca skrällt på lunchen och vunnit från utvändigt ledaren.

Publicerad:

– Hon har aldrig gått något från dödens tidigare, men i dag kämpade hon fantastiskt över upploppet, fortsatte Kristina sedan hon avgjort mot ledande Vestpol Gladiator i ett lopp där betrodda duon Skummis och Bellfaks båda galopperade bort sig.

Kristina hade dock en plan när hon körde ut till start.
– Ja, i dag måste jag satsat allt på ett kort, tänkte jag.
– Jag kör allt som går från start och sedan får hon bestämma tempot, förklarade hon den lyckade taktiken bakom 58-oddsaren.

Det var för övrigt nästan på dagen ett år sedan Lysjö Mocca vann förrra gången. Då som en ännu större överraskning för spelarna när hon som 81-oddsare ledde från start till mål i Rättvik. Även då var Vestpol Gladiator en av de mer betrodda, men fick liksom nu se sig besegrad av värmlandsekipaget.

Seka skrällde också

En annan häst som spelarna inte heller var med på var Sophie Ställberg-tränade Sanita Leejs som Sajmir Seka tog sin första årsseger med. Efter en stark avslutning kopplade 81-oddsaren greppet på den ledande 35-oddsaren Cuprax i ett lopp där storfavoriten Robloxia (14 för tio) kom bort direkt i starten.

– Hon kändes jättefin i värmningen och gick bra efter galopp senast, sade Sajmir som inte var lika överraskad som spelarna.

Lira nästa gång: Triton’s Angel (1) fick inte chansen förrän 350 kvar men flög fram sista biten och avslutade 1.14,0 sista tusen och 1.12,0 sista 400.

Tisdagens vinnare i Bollnäs:
Lopp 1: B.B.S.Day Dream (e. Uptown Yankee) Oskar Kylin Blom (Tapio Ruha).
Lopp 2: Sanity Leejs (e. Select Yankee) Sajmir Seka (Sophie Ställberg).
Lopp 3: Lysjö Mocca (e. Moe Odin) Kristina Larsson (Kristina Larsson).
Lopp 4: D’Laina (e. Scarlet Knight) Claes Sjöström (Claes Sjöström).
Lopp 5: Sofie Snärt (e. Juliano Star) Oskar Kylin Blom (Pernilla Söderberg).
Lopp 6: Sweet Eddie (e. Kesaco Phedo) Ove A Lindqvist (Thomas Claesson).
Lopp 7: Wild Blomma (e. Fakse) Jan-Olov Persson (Jan-Olov Persson).
Lopp 8: B.W.Laika (e. Bork Odin) Ulf Eriksson (Caroline Holm).
Lopp 9: Oboy C.D. (e. Scarlet Knight) Troels Andersen (Troels Andersen).

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.