Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag visste tidigt att han hade talang"

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Spotlite Son M.L. tillsammans med ägaren Henrik Sevon och Magnus S Karlsson. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

Två Örebrotränare, en pappa och en dotter har tillsammans format en vinnare. Efter en motig säsong som treåring har Spotlite Son M.L. börjat visa sig från sin bästa sida. – Jag är inte ett dugg förvånad, säger Magnus S Karlsson. 

Publicerad:

Att Spotlite Son M.L. (e. Spotlite Lobell) skulle ta karriärens fjärde seger på Mantorp den här kvällen var det nog inte många som trodde för ett år sedan. Då hade Billy Steens valack fortfarande inte avlagt sitt maiden efter en motig säsong som treåring. Men den kvartett som känner hästen bäst visste att det bara var en fråga om tid. 
– Jag har sagt hela tiden att det här är en lördagshäst. Det var jag som körde in honom och byggde upp honom som ung. Det kändes tidigt att han hade en jäkla talang, sade Magnus S Karlsson till Travronden efter måndagens seger på Mantorp. 
Spotlite Son M.L fick ett bra lopp i tredje par utvändigt innan Karlsson valde att attackera via tredjespår – då bet det bra. 
– Jag var väldigt positiv på förhand och var faktiskt förvånad över vissa tips och rakningar som jag såg. Det gällde bara att ha is i magen och köra i tid. Känslan var att jag kontrollerade loppet från tredjespår den sista biten. 

Ett litet team
Segertiden skrevs till 1.14,7a/1.640 meter. Billy Steen tar numera hand om träningen tillsammans med Henrik Sevon samtidigt som Henriks dotter Elin sköter om hästen. 
– Vi är ett litet team kring hästen som har jättebra kontakt. Henrik drar i mycket, vi brukar lura på propositioner tillsammans bland annat. Vi brukar göra så här: att jag tränar hästarna först, sedan får Billy ta över och jag kör hästarna i loppen.
Efter kvällen Mantorp står Spotlite Son M.L. på fyra segrar under karriärens 32 starter med 247.000 kronor på kontot som följd. Att det blir fler triumfer framöver går knappast att utesluta efter den senaste insatsen.
– Det kändes jättebra i dag, han har verkligen gått från klarhet till klarhet på slutet. Han tar loppen på rätt sätt och flyttar fram positionerna hela tiden. Han går ju inte maxbalanserad på något sätt, utan tävlar fortfarande med skor. Ägarna vill ta det försiktigt så att han ska kunna tävla länge och det känns som att det är en häst som kommer att göra det, avslutar Magnus S Karlsson.

Vinnare på Mantorp 13/3
Häst–Kusk–Tränare
Lopp 1: Salvador Face (e. Raja Mirchi) – Thomas Uhrberg – Lutfi Kolgjini
Lopp 2: Glenmorangie (e. From Above) – Carl Johan Jepson – Johan Andersson 
Lopp 3: Pasithea Face (e. Muscle Hill) – Thomas Uhrberg – Lutfi Kolgjini
Lopp 4: Spotlite Son M.L. (e. Spotlite Lobell) – Magnus S Karlsson – Billy Steen
Lopp 5: Xanthis Virginia (e. Hand Glider) – Kim Eriksson – Tomas Johansson
Lopp 6: And Here I Am (e. Prodigious) – Peter Untersteiner
Lopp 7: Friend Of Nature (e. Infinitif) – Thomas Uhrberg – Lutfi Kolgjini
Lopp 8: Jessica Highness (e. Raja Mirchi) – Carl Johan Jepson – Patrik Södervall
Lopp 9: Stiffmeister Lini (e. Super Arnie) – Kim Eriksson – Tomas Johansson
Lopp 10: Now Or Never Flair (e. Ready Cash) – Carl Johan Jepson – Mikko Aho

Fullständiga resultat från tävlingskvällen på Mantorp hittar ni här

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.