Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jakobsson varvar upp

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Magnus Jakobsson vann på 1.12-tid med Ottens Dibaba. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Magnus Jakobsson har smygstartat 2019 och den här veckan ser ut att kunna bli den intressantaste hittills i år.

Publicerad:

Under Färjestads måndagstävlingar blåste han från ledningen runt till säker seger bakom egentränade Ottens Dibaba (e. Pastor Stephen). Det var bra i sig själv, men tiden gick minsann inte heller av för hackor. Efter 1.10,2 första 500 och 1.12,1 det inledande varvet landade ekipaget på för årstiden starka 1.12,4a/1640 meter.
– Det här var riktigt imponerande. Speciellt eftersom det inte direkt var påställt inför just det här loppet, kommenterade Magnus Jakobsson.
Ottens Dibaba segrade förra året bland annat i ett klass II-försök i Åmål.
Jakobson har fler godbitar att se fram emot under den här veckan. Bland annat ska hans femårige segermaskin Global Unprotected (e. S.J.'s Caviar) göra årsdebut i Eskilstuna på fredag. Den hästen har tagit hela 9 segrar på 16 starter.

En annan segermaskin är norska kallblodet Rappnor (e. Nordli Svarten). På Färjestad tog sexåringen sin sjätte raka vinst i ett galoppfyllt lopp på nya rekordet 1.26,8/2140 meter. Då hade kusken och tränaren Ole Johan Östre ändå lite problem före loppet.
– Ja, det var bekymmer med ena hoven. Men med avlastningssko och sulor gick det vägen ändå. Hästen har blivit allt bättre och med kallblod kan det ta lite längre tid innan utvecklingen kommer, berättade Östre.

V64-omgången inleddes med två skrällar. Först ut var Tommy Karlstedt bakom Håkan Karlsson-tränade Ny Diamondinthesky (e. Dream Vacation). Det bet bra när attacken sattes in från andra par utvändigt.
– Jag hade lite feeling för den här hästen i dag och det bet som sagt fint. Ny Diamondinthesky skar mållinjen med både norsken och tussarna oryckta, sade Tommy Karlstedt, som kunde notera skrälloddset till hela 36,23.

Detta följdes upp med Petter Karlsson och fyraåriga stoet Isabelle Boko (e. Lucky Chucky) i V64-2, som gav dryga elva gånger pengarna. Även här var segermedicinen en rejäl långspurt (fjärde ytter).
– Det blev ett drömscenarie med högt tempo, men att hon skulle vinna så här enkelt kunde jag kanske ändå inte tro. Fortsätter hästen så här kommer fler segrar, sade Petter Karlsson.

Det gick även att vinna från ledningen på Färjestad. Det gjorde både Kajsa Ljunghager med David Persson-tränade och egenägde Madjestic Man (e. The Best Madrik). Det räckte trots en 1.11,4-öppning första 500 över lång distans.
– Jag trodde inte att hästen skulle öppna så snabbt, men sedan blev han lite väl pigg där framme. Jag var inte säker på vinst förrän vi passerade mållinjen, men det gick vägen. Det är mycket känslor när man både äger, tränar och kör själv, sade Kajsa Ljunghager.

Spets och slut blev det även för Paw Mahony i V64-avslutningen med Johan Jonsson-tränade Notation (e. S:t Göran).
– Jäkligt skönt. I sista kurvan såg hästen stark ut och då började jag tro att det hela skulle gå vägen, sammanfattade Johan Jonsson.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.