Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jepson: ”Hon har gjort det fantastiskt bra”

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Carl Johan Jepson körde Åsens Aragon till seger i Örebro. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Hon började som amatörtränare inom travet först förra året. Nu har hennes allra första travhäst, Åsens Aragon, redan hunnit vinna tre lopp.
– Det är sådana som Caroline Björkegren vi verkligen behöver i svensk travsport, sade segerkusken Carl Johan Jepson.

Publicerad:

Färjestadamatören Caroline Björkegren köpte Åsens Aragon (e. Ref Hot Dynamite) i februari förra året från Bollnästränaren Krister Jakobsson. Första starten i Björkegrens regi gjordes i mitten av september (oplacerad), men nu ståtar hästen med tre segrar. Den senaste togs under torsdagskvällen i Örebro.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Känslan inför loppet var god men att det skulle gå så här bra kunde jag inte drömma om, kommenterade Caroline, efter det att hennes Åsens Aragon spurtat till vinst i V64-2 från andra par utvändigt.

I segersulkyn satt Carl Johan Jepson.
– Caroline är ju nybörjare inom travet, då det här är hennes allra första häst. Så hon har gjort det fantastiskt bra.

Caroline Björkegren beskrev själv ”resan” med Åsens Aragon så här långt:
– I början vågade jag knappt köra honom, men både jag och hästen har fått allt bättre självförtroende. Vi växer tillsammans på alla plan.

Mikael J Andersson har kört snällare lopp än det bakom Callmesally (e. Turbo Sund) i V64-inledningen. Men det sjuåriga stoet stod hela vägen hem från spets trots en 1.10-öppning.
– Det blev för tufft, men hon räddade mig i dag. Egentligen tycker jag att det här är en sådan bra häst att hon inte ska behöva öppna så där snabbt för att komma till spets, sade Micke, som ordnade andra raka segern med det här stoet.

Jörgen S Eriksson har en intressant fransos i fyraårige Fleuron d'Ormoy (e. Atlas de Joudes). Hästen såg slagen ut i början av upploppet, men kom tillbaka starkt i ledningen och visade prov på fin moral.

I V64-4 visade Ralf Karlstedt att gammal är äldst när han snuvade sonen Tommy Karlstedt på segern. Ralf satte dit 34-oddsaren Bette Streamline (e. Andover Andover) från tredje par utvändigt och Tommy fick nöja sig med andrapriset bakom ledande Sissy Face.
– Jag trodde min häst skulle behöva fler lopp innan hon var segerduglig, sade Ralf och fick hjälp av Tommy:
– Det känns förjäkligt att åka ända hit upp till Örebro för att sedan få stryk. Men vi föll väl i alla fall mot rätt kusk...

Vaggerydamatören Henrik Johansson ordnade andra raka med egna tioåringen Felix V.M. (e. Up Front Larry), vilket även renderade i en segergest.
– Helt fantastiskt vilken häst jag har. Med den inledningen och dessutom en tryckare efter vägen borde det inte gå. Jag visste att hästen var bra, men inte så här bra.

Tysken Roman Matzky har haft en vinterfilial på Julmyra och ordnade nu sin tredje tränarseger, varav den andra med Horatio Fortuna (e. Love You). Femåringen vann väldigt enkelt och blir förmodligen kvar på svensk mark.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.