Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jimmy H dominerade

Foto: ALN
Charlie Mearas vann för Jimmy H Andersson. Foto: ALN

– Det gick bra idag men det är för långt mellan gångerna man vinner dubbelt skämtade Jimmy H Andersson sedan han dominerat lunchtravet i Östersund. Jimmy H (H=hundraprocent) skötte sina kort på bästa sätt när han först tog en imponerande seger med sköre Charlie Mearas och sen också lotsade Marcus Savins Muchacho L.B. till en snygg seger.

Publicerad:

Charlie Mearas är en femåring med mycket blått blod i ådrorna och när han håller sig fräsch och går felfritt handlar det om seger. Det har blivit åtta vinster på elva starter i livet. Mormors mor är elitloppsvinnaren Dimitria (1976 med L Verroken) och bland mormor Une Crowns avkommor har vi sett miljontravare som Viking America och Notre Crown. Une Crowns dotter Etta Extra är ett strå vassare i aveln med avelshingstarna Sam Bourbon och Racer Bourbon samt Dubois-stjärnan Mara Bourbon som lämnat avelshingsten  Magic Technique.

Det lyste också klass om Charlie Mearas när han utvändigt om Cobourg Hanover under slutrundan sträckte på sig och vann efter en avslutningsrunda efter 1.11,5.

– Det är benen som satt stopp för honom. Förra vintern skulle han vara i Frankrike men skadade sig på en gång och han fick åka hem och slicka såren och efter att ha opererat knäna fram är han tillbaka. Utan alla skadorna hade han säkert haft en storseger vid det här laget, sade Jimmy H.

En ny snygg seger från utvändigt ledaren blev det med Muchacho L.B. men 300 meter från mål var det kritiskt.

– En riktigt rejäl häst men när jag skulle dra ”norsken” i sista svängen gick benen åt alla håll och det höll på att gå åt pipsvängen.

Ulf Ohlsson fick bita i det sura äpplet två gånger mot Jimmy H men fick ändå en seger under dagen när Lacquer And Lace satt i ledningen efter 500 meter och sen kunde vinna komfortabelt med krafter kvar på fina 1.14,0a/1640 meter.

Wångens Examenslopp blev en seger med huvud och hals för 18-årige Lukas L Svedlund som tidigt körde till ledningen med Somekindofmonster.

– Det kom ett sms i morse att det var vältränat så det vara bara att stå på. Det var min första seger i 52:a starten men vi är lite sena i familjen. Mina två äldre bröder Kevin (hos Robert Bergh) och Billy Svedlund vann första i 50:e starten och nu bär det av till Robert Bergs på Åby så snart jag slutat skolan, sade Lukas.

När regelverket år 2013 ändrades så att åldersgränsen på 70 år slopades så var det ett glatt besked för Arne Forsberg på Turingen. Förra året kom första segern som ”överårig” med Björli Thor och nu var det dags igen med Björli Thor som rundade alla från bricka 15 över 1640 meter. 75-årige Arne har fortfarande en bit kvar till Årjängs Karl-Gösta Edman (äldst) och Jägersros Tommy Holmgren vilka båda vunnit lopp som 77-åringar.

– Det är bra att ålders begränsning slopades och jag har både en ettåring och en tvååring hemma i stallet , sade veteranen Arne efter segern.

Evident Ås spetsade men släppte till Fitzcarraldo. När luckan kom till slut spurtade hon vasst för Micael Melander fram till första årssegern på 1.14,0a/1640 meter.

Romania var ruggigt fin när hon från ledningen tog tredje årssegern för Mats E Djuse. Supervanskliga 26-oddsaren Källdals Laura serverades en ryggresa av Kenth Åkerlund som satt på nålar till slut i en säker seger. Magic By Mail slank ut från tredje invändigt inpå upploppet och avgjorde på mållinjen för Marie N Eriksson.

– Ingemar Sterner

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.