Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jinesjö med passhästen

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Jonna Jinesjö vann med passhästen Magic Happens. Peter Untersteiner tränar. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Jonna Jinesjö fick chansen bakom passhästen Magic Happens. Efter ett rejält avancemang i tredjespår höll femåringen starkt hela vägen in i mål och tog första segern på ett drygt år.

Publicerad:

Peter Untersteiner har haft höga tankar om sin femåring Magic Happens (e. Make It Happen), men hästen har inte vunnit på drygt ett år. Fram till nu när hästens skötare Jonna Jinesjö fick chansen i sulkyn. Ekipaget avancerade fram först utvändigt om ledaren drygt 800 meter kvar till mål och från den positionen kontrollerade man sedan händelserna. Magic Happens nådde mållinjen på 1.15,6a/2140 meter och noterade karriärens fjärde seger.
– Det blev lite tuffare än vad jag hade velat. Jag tänkte först ge honom ett snällt lopp, men det var läge att gå fram när tempot var lågt och det blev rätt till slut ändå. Jag hade min häst fint i handen och han kändes stark, sade Jonna Jinesjö.

Segern var Jonna Jinesjös första som kusk med egen passhäst och det värmde så klart lite extra.
– Jag sköter om honom till vardags och han har tränat på riktigt bra och utstrålat mycket glädje. Vi hade höga förhoppningar på honom och han infriade dem verkligen. Jag har jobbat som hästskötare ett par år nu, men har aldrig vunnit lopp med en passhäst tidigare. Det var jätteskönt och kul att få göra det.

Trots galopp i inledningen lyckades Björn Lindblom-tränade Uccello Jet (e. Naglo) avgå med segern tillsammans med Christoffer Eriksson. Hästen hamnade bland de sista invändigt, men avslutade väldigt starkt över upploppet till karriärens sjunde seger. Detta på tiden 1.13,2a/1640 meter. 
– Hästen gjorde ett bra lopp. Vi hade ett svårt utgångsläge och han fick bekymmer in i första sväng och slog ihop och felade. Vi tappade position även om vi inte tappade så mycket meter. Det var friskt tempo på loppet och det kändes bra i sista sväng. Jag försökte bara ta runt honom där för han hade mycket krafter kvar. Det är en bra häst för klassen, sade Christoffer Eriksson.

Lira nästa gång: Celsius Evo (lopp 5) galopperade dubbelt, men visade upp bra fartresurser däremellan. Intressant om han sköter sig felfritt nästa gång.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Fancy Pine (e. Bossi Corner) Wilhelm Paal (Wilhelm Paal)
Lopp 2: Denco'slucky Kilab (e. Weingartner) Stefan Söderkvist (Admir Zukanovic)
Lopp 3: Herzog Greenwood (e. Orlando Vici) Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen)
Lopp 4: Mr Pellegrino (e. San Pellegrino) Christoffer Eriksson (Veronica Haglund)
Lopp 5: Edio (Love You) Carl Johan Jepson (Mikko Aho)
Lopp 6: Magic Happens (e. Make It Happen) Jonna Jinesjö (Peter Untersteiner)
Lopp 7: Exclusive Rivner (e. Muscle Hill) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 8: Bellino B. (e. Jillis Joker) Conrad Lugauer (Conrad Lugauer)
Lopp 9: Uccello Jet (e. Naglo) Christoffer Eriksson (Björn Lindblom)
Lopp 10: Özil (e. Andover Andover) Madeleine Lindblad (Conny Lindblad)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.