Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johan Untersteiner dominerade

Foto: Thomas Blomqvist
Foto: Thomas Blomqvist

Johan Untersteiner satt bakom några fina chanser under Jägersros lunchtävlingar under fredagen och kom också att bärga en trippelseger.
– Tre fina vinnare som har mycket att hämta framöver, sade Halmstadtränaren.

Publicerad:

MALMÖ. Först ut var Malfoy (e. Scarlet Knight) som svepte till enkel seger efter ett lopp i ryggar.
– Det har varit lite upp och ner så här långt i min regi. Senast var han sjuk och vi fick åtgärda honom och idag kändes det bättre. Efter en fin resa så kändes det som om vi hade koll hela vägen och segern böev hur enkel som helst, sade Johan Untersteiner.
Därefter gällde Can Lane (e. Pastor Stephen) som gjorde en repris på sin stallkamrats prestation.
– Ja, det var snarlikt och han vann minst lika enkelt. Jag var lite kaxig på förhand, men tyckte att loppet så pass lämpligt ut att jag kunde vara det. Det har strulat en del och därför var det skönt att vi kunde få utdelning. Jag hade under 1.10 sista 400 och detta är en häst för V75.
Avslutningsvis satte Untersteiner J:r lite turligt dit Stand By Ken (e. Ken Warkentin). Turligt så tillvida att Thomas Uhrberg hade allt klart framme i ledningen bakom Navas då denna rullade över i galopp 50 eter före mål.
– När vi satt i fjärde invändigt så kändes det som en platschans som bäst. Men sedan löste det sig och när dessutom några konkurrenter galopperade blev det enkelt. Det finns bra styrka i honom, men ännu saknas det en del snabbhet, avslutade Johan Untersteiner.

Lövgren vann dubbelt

Joakim Lövgren sparkade igång tävlingsdagen med Comanche Moon (e. Love You). Inledningen kom att bli rivig och det kostade en 1.08-öppning för att nå ledningen, men väl där var saken klar.
– Han ar med i ett stentufft lopp senast och jag har medvetet varit snäll mot honom i jobben efter det. Nu kostade det både till en början och till slut och jag var lite orolg 300 kvar. Men han visade att han besitter överkapacitet, berömde Joakim Lövgren.
Stallets lärling Bernardo Grasso ville inte vara sämre. I loppet efter svingade han sig upp bakom Melissa Montoya (e. Prodigious) som sent om sider hittade loss från rygg på ledande Livi Magic och närmast slungade sig till seger.
– Hon var snabb från start, underbar att köra och skötte sig perfekt loppet igenom, sade Grasso efter att ha bärgat sin tredje seger för året.

Även Thomas Uhrberg dubblade

Thomas Uhrberg körde alltså snopet galopp med Navas, men kunde ändå sätta dit två vinnare. Inledde med Big Farmer (e. From Above) som därmed tog sin första seger i den sjuttonde starten. Men det var inte helt utan dramatik...
– Det kändes inget vidare när han galopperade från start, men vi tappade inte så mycket. Sedan kom vi ikapp invändigt och när chansen gavs att välja dödens så gjorde jag det. Där satte jag mig lugn och han avgjorde på ett rejält sätt, sade Thomas Uhrberg.
Uhrberg kom även att runda av tävlingsdagen och då tillsammans med Steen Juul-tränade Dream Of Success (e. Dream Vacation).
– Han hade problem i kurvorna, men kämpade väl och höll hela tiden den halva längden upploppet ner, sade Thomas Uhrberg.

Kvar att redovoa är Jerry Riordans Party Lane (e. Celebrity Secret) och Lars I Nilssons Truedream A.F. (e. Maharajah). Den förstnämnde gick över i passgång och tappade rytmen innan start, men kom på bättre tankar och vann till slut väldigt enkelt för Roger Malmqvist. Den sistnämnde var gynnad av att Pleasure For Cash galoppeade i klar ledning på sista långsidan varpå segern blev knapp men säker närmast före Amandarin R.D.. I sulkyn satt Sebastian M Nilsson.

Dagens vinnare på Jägersro:
Comanche Moon (e. Love You) - Joakim Lövgren.
Melissa Montoya (e. Prodigious) - Bernardo Grasso (Joakim Lövgren).
Big Farmer (e. From Above) - Thomas Uhrberg.
Malfoy (e. Scarlet Knight) - Johan Untersteiner.
Party Lane (e. Celebrity Secret) Roger Malmqvist (Jerry Riordan).
Can Lane (e. Pastor Stephen) - Johan Untersteiner.
Truedream A.F. (e. Maharajah) - Sebastian M Nilsson (Lars I Nilsson).
Stand By Ken (e. Ken Warkentin) - Johan Untersteiner.
Dream Of Success (e. Dream Vacation) - Thomas Uhrberg (Steen Juul). 

Värd att bevaka: Pleasure For Cash (7) är en problemhäst, vilket han återigen visade. Men farten finns och i felfritt lopp kan han vara en vinnare nästa gång.

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.