Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kaj fortsatt glödhet

Foto: Thomas Blomqvist/Travronden
Kaj Widell vann med Björn Goops båda hästar inom V64-ramen i Eskilstuna. Foto: Thomas Blomqvist/Travronden

ESKILSTUNA V64 Kaj Widell är som 62-åring i ropet som aldrig förr. När det gäller inkörda pengar passerade han fjolårets rekordsiffra redan i somras och efter tisdagskvällen V64-dubbel i Eskilstuna fattas bara tusenlappar till sju miljoner.

Publicerad:

Inom kort sätter han också personbästa vad gäller antalet segrar, 67 när detta skrives, och ribban ligger högre än så:
– Det är klart att jag måste satsa på 100 som jag aldrig varit i närheten av tidigare. Det borde inte vara någon omöjlighet och det är ju lättare att vinna när man får köra bra hästar.

Kaj får allt fler chanser bakom Björn Goops hästar och när denne åkte till Frankrike satte han med självklarhet upp "Kajan" bakom treåriga Lorina Pink (e. Meaulnes du Corta) och veteranen Obi Degato (e. Varenne). Resultatet kunde inte bli bättre, hundra procent.
– Trevliga hästar båda två. Jag körde tidigt fram utvändigt om ledaren med Lorina och litade på hennes styrka. I sista sväng trodde jag dock inte på seger, då hon kändes stum, men på upploppet tog hon i igen och avgjorde ganska enkelt, kommenterade Kaj sin fullträff med stoet i unghästserien med 50.000 kronor till vinnaren.

Med Obi Degato hade han inget annat val än att smyga invändigt och det var trångt när han tog sig loss på sista bortre långsidan. Domarna granskade översiktsbilderna länge innan resultatet ropades ut.
– Det var tight och jag hade nog inte protesterat vid en diskning.

Nu blev det inte så, vinnaren fick draghjälp och kunde ganska lätt spurta förbi storfavoriten Sapajou, som fick den otacksamma uppgiften att kajka i andraspår utan skyddande rygg.
– Obi Degato fick en perfekt resa och gillade det höga tempot. Då kände han sig kaxig och spurten bet verkligen rejält när de andra mattades.
Frågan är dock hur det gått om inte Taffy i den täta slutstriden rullat över i passgång, felfri hade nog segern varit hans.

Kaj är sedan länge en renodlad catchdriver och anlitas allt flitigare. Han är ett typexempel på att framgång föder framgång:
– Ja, det kan jag hålla med om. Jag får bättre och bättre möjligheter och kör gärna åt Björn Goop även i fortsättningen när han behöver en vikarie.
– Att ha häst i träning tilltalar mig inte, nu får jag i stället lägga allt fokus på att köra och hålla mig själv i form. Jag tränar sex dagar i veckan och det är inte möjligt om man ska driva en egen rörelse.
Men köra kan ex-finländaren och just nu är självförtroendet på topp.

Övriga vinnare på tisdagskvällen i Eskilstuna:

Lopp 2: Hobby de L´iton (e. Niky), körsven Oskar J. Andersson, tränare Jörgen Westholm.

Lopp 3: Solitary Champ (e. Mythical Lindy), körsven och tränare Mattias Djuse.

Lopp 11: DigitalWinner (e. Super Photo Kosmos), körsven Mads H. Nielsen, tränare Mattias Djuse,

Lopp 12: Gina di Quattro (e. Clerk Magistrate), körsven Tobias J. Gustafsson, tränare Liselotte Olsson.


Nästa gång

Mr Perfection (V64-1) hamnade i kön och var borta ur segerstriden. Hans avslutning till fjärdeplatsen var i alla fall med mersmak och med bättre utgångsläge framöver kan toppformen snart resultera.


BIG BEAR

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.