Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Känslosam seger för Minelli

Foto: Christer Norin/ALN
Foto: Christer Norin/ALN

OVALLA. Sexåriga Minelli gjorde en bländande årsdebut på Ovalla under söndagen.
– Vi har provat allt vad veterinärer och kiropraktorer heter, men undrens tid verkar inte vara förbi för nu tror jag att hon verkar vara på rätt väg, sade en luttrad, men överlycklig tränare Kent Hafstad.

Publicerad:

Att travbranschen kan vara både himmel och helvete kan travamatören Kent Hafstad från Brunflo skriva under på. 
– För ett par år sedan fanns det mycket björn på skogen där vi tränade och en dag blev hästen rädd och drog iväg så jag trodde aldrig jag skulle få stopp på henne. Det slutade med att hon drog sönder en lårmuskel och hon blev aldrig riktigt bra efter den turen. Efter två vinster på fyra starter förra året fick hon göra bokslut och efter det har det varit mycket jobb med att få henne i stridsbart skick igen, sade Kent Hafstad sedan Minelli (e. Bork Odin) sopat rent i Länsförsäkringar Stora Pris efter vinst både i försök och final, vilket gav 55.000 kronor totalt.
Försöket vann stoet med oryckta tussar på 1.28.9/2.100 meter från ledningen, samtidigt som himlens skyar öppnade sig över Oviken. I finalen serverade Micael Melander henne perfekt resa i tredje utvändigt och till slut gav hon ingen pardon när favoriten Norrskens Kongen plockades ner över upploppet. 
– Hon hade 54 i puls efter försöket och nu är det inte långt till tårar, sade 64-årige Kent Hafstad efter den känslosamma finalvinsten. 
Familjen Hafstad har varit en maktfaktor på kallblodssidan i många år och grunden till stammen är Kara. En dotterdotter till Viktor Jonssons fantastiska avelmärr Toralita. 
– Det var svärfar till Åke Rusk (frun Margaretas pappa reds anm.) som ägde Kara innan vi fick tag i henne och via Kariba fick vi fram miljontravarna Karmine och Karelli.
Modern Karmine vann själv Kriteriestoet 2003, Derbystoet 2004 och SM för ston 2005, men Kent Hafstad är helt övertygad om en sak.
– Minelli är den bästa kapacitetsmässigt av våra uppfödningar. Det ingen som är i närheten av henne, säger han och fortsätter.
– Vi glädjs alla i familjen över den här framgången och egentligen hade vi siktat mot Sto-SM, men vi blev inte klar i tid för den uppgiften.

I övrigt...
...Arne Nilsen har ännu inte åkt segerlös från Ovalla och i ett rumphugget försök med endast tre hästar på startlinjen tog Arne sin 1 500:e seger med Jardar (e. Nordli Svarten).
...Micael Melander hade en alla tiders dag i regnet och tog en trippelseger där Tweener (e. Zola Boko) trots resa utvändigt ledaren hade kopplat greppet redan i sista sväng. 
...en bra dag på jobbet hade även Rikard N Skoglund. Ulvsås Rune (e. Järvsöfaks) behärskade allt från ledningen och Julia Kaulitz (e. Varenne) tog hem favoritsegern trots att hon galopperade kort från sitt springspår.
– Det var nog tur att vi fick galopp, så att hon slapp springa sig trött utvändigt om startraketen Digital Photo, sade Skoglund.

NÄSTA GÅNG
Minellis (4+9) årsdebut gav verkligen mersmak och hon måste bli svårslagen när hon visar sig nästa gång.

Resultat:
Lopp 1 - Grannstoscha (e. Andover Andover) - Kusk och Tränare: Mikael Halvarsson
Lopp 2 - Jardar (e. Nordli Svarten)    - Kusk och Tränare: Arne Nilsen
Lopp 3 - Ulvsås Rune (e. Järvsöfaks) - Kusk: Rikard N Skoglund - Tränare: Gunnar Gabrielsson
Lopp 4 - Minelli (e. Bork Odin)    Kusk: Micael Melander - Tränare: Anders Hafstad
Lopp 5 - Julia Kaulitz (e. Varenne) - Kusk: Rikard N Skoglund - Tränare: Ann-Chatrine Svensson
Lopp 6 - Sweet Letter (e. Prodigious) - Kusk och Tränare: Tomas Pettersson
Lopp 7 - Tweener (e. Zola Boko)    - Kusk: Micael Melander - Tränare: Daniel Wikberg
Lopp 8 - Tourbillion (e. Love You) - Kusk: Lars-Åke Svärdfeldt - Tränare: Kerstin Håkansson
Lopp 9 - Minelli (e. Bork Odin) - Kusk: Micael Melander - Tränare: Anders Hafstad

INGEMAR STERNER

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.