Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karlstedts löfte överlägsen på Halmstad

Foto: Hanold/ALN
Tommy Karlstedt har en spännande talang i Callypigian som tog sin första seger på måndagen. Foto: Hanold/ALN

Tommy Karlstedt hade inte vunnit lopp under året. Treårige egentränade Callypigian ändrade - med eftertryck - på det.
- Det är den bästa unghäst jag tränat, sade Tommy efteråt.

Publicerad:

Med 16 hästar i stallet bedriver han ett numerärt mindre stall men treåringen kan bli en reklampelare. Efter två galoppmissöden gick Callypigian ( e. Syrinxian) felfritt och var fullständigt överlägsen.
– Inför årsdebuten hade jag sagt att han skulle kunna under 1.15 med då blev han rädd och galopperade på sista långsidan. Hästen är oöm och har det mesta, framtiden ser spännande ut, sade en påtagligt belåten vinnare. Segertiden 1.16,5/2.140 meter togs med luft under vingarna.

Tommy Karlstedt hade ytterligare en triumf inom räckhåll men inledningen blev lite för tuff för Aha som fick sträcka vapen kort före mål. Stefan Söderkvist vann med starke Robin Hood (e. Raja Mirchi) efter en fin resa i andra ytter och fångade in ledaren strax före mål.
– Han lade mycket kraft i omstarterna så det var riktigt bra gjort att orka avgöra, betygsatte segerkusken.
Som hann ta ytterligare två triumfer under dagen. Robert Berghs fyraårige Bourbon Rain (e. Conway Hall) hade årsdebuten överstökad och var segermogen. Halvbrodern till Tumble Dust och Hard Livin, som tillsammans tjänat över 10 miljoner kronor, fick ett fint lopp och avgjorde knappt men säkert.
– Första gången barfota och kör en snabbare andra provstart var infon från Robert och det var klockrent, sade Stefan. Favoriten Shorthanded Jag galopperade i inledningen medan Youngblood Pellini höll fint som tvåa.
– Det var till och med lite bättre än väntat, menade Thomas Uhrberg.
Tävlingarna avslutades med fyraåriga stoet Blessi Chap (e. Ens Snapshot) som ledde från start till mål i billigt lopp för Stefan Söderkvist.
– Hon var lite svår i volten men en omstart var faktiskt till vår fördel. Det fanns krafter kvar, berättade vinnaren.

Peter Untersteiner dubblerade inom V4-spelet och Favorite Boko (e. Yankee Glide) övertygade.
– Han trampade till betydligt bättre idag med bakskor och jag är sugen att testa klass I med honom så snart poängen räcker, sade segerkusken.
Bonete (e. Scarlet Knight) serverades ett perfekt lopp och vann säkert även om Ryggornas Nikki utmanade över upploppet.

Thomas Uhrberg körde Kendra Silvio (e. Ken Warkentin) till ledning trots 40 meter tillägg och höll undan för Rio Grande.
– Jag ryckte tussarna för första gången och då lyckades vi hålla undan, sade Thomas Uhrberg.
Steen Juul fick snabb revansch då Aqua de Vie tog årets första fullträff.
– Vi fick ett perfekt lopp och hon var skyldig att vinna, slog Steen Juul fast.

Demolition Man F. (e. Revenue) gjorde första starten för Bengt A Nilsson som presenterade hästen i fint skick och vann direkt efter vilsam resa på 1.15,3/1640 meter auto.

Passas nästa gång: Youngblood Pellini provades utan skor första gången och föll med flaggan i topp.

JAN-OLOF MOLIN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.