Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kash Brodda gav svar

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Kash Brodda och Peter Untersteiner. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Inför kvällens start var det en bekymrad Halmstadtränare som anlände till Åbytravet. Han var desto gladare när han lämnade.
– I dag var hon som hon skulle, sade Peter Untersteiner efter Kash Broddas seger.

Publicerad:

Trots ett bra lopp kunde Kash Brodda ingenting när klass I-försöket skulle avgöras under Derbyhelgen. Efteråt undersöktes hästen, men Peter Untersteiner stod fortfarande utan förklaring till den bleka prestationen. Istället fick han söka svar på Åby under torsdagskvällen – och han fick precis det svaret han ville ha.
– I dag var hon som hon skulle. Det var härligt. Jag fick ett så fint gensvar när vi gick ut på baksidan, sade tränaren i vinnarcirkeln.
Dessförinnan hade ekipaget suttit som tvåa i andraspår och när attacken väl kom var saken klar. Segertiden skrevs till det nya rekordet 1.12,9a/2.140 meter.
– Det är en bra häst som det har krånglat mycket för. Jag hoppas förr eller senare att vi ska få lite utdelning.
Sedan årsdebuten i januari hade femåringen sex raka starter utan seger innan kvällens fullträff. Däremot har hon nu lyckats gå felfritt i fem raka starter.
– Man är alltid bekymrad när de kommer från ett sämre lopp, allra helst när vi inte har hittat någon förklaring. I dag levererade hon verkligen och det är en härlig känsla.
Peter Untersteiner firade där och då kvällens tredje seger. I lopp fyra. Dessförinnan hade nämligen både Silent Hill och Pastor Power vunnit sina lopp med tränaren i sulkyn. Sedan passade Untersteiner på att rama in V64-omgången med seger nummer fyra tillsammans med Hades Håleryd, som gjorde comeback efter uppehåll. 

I övrigt noterades att…
… Björn Goops Ragazzo da Sopra galopperade bakom bilen och förlorade en hel del mark. Trots det kunde han ta årets första seger i det tionde försöket. 
… även Admir Zukanovic presenterade en vinnare som kom tillbaka efter en vila. Inför kvällens start hade Seal Kronos hade inte tävlat sedan 30 december.

Torsdagens vinnare på Åby
Lopp 1: Silent Hill (e. Muscle Hill) – Peter Untersteiner
Lopp 2: Quantum Le Monde (e. Love You) – Mathilda Lövgren (Tomas Malmqvist)
Lopp 3: Pastor Power (e. Pastor Stephen) – Peter Untersteiner
Lopp 4: Kash Brodda (e. Ready Cash) – Peter Untersteiner
Lopp 5: Bobbery (e. Gallant Baron) – Daniel Schützer
Lopp 6: Ragazzo da Sopra (e. From Above) – Björn Goop
Lopp 7: Seal Kronos (e. Muscle Hill) – Stefan Söderkvist (Admir Zukanovic)
Lopp 8: Obi Degato (e. Varenne) – Björn Goop
Lopp 9: Hades Håleryd (e. Olimede) – Peter Untersteiner
Lopp 10: Garcon Above (e. From above) – Johan Untersteiner
Lopp 11: J.S.Donna Madonna (e. Cantab Hall) – Veijo Heiskanen

Passas nästa gång: Västerbo Arthur var centimeter från att snuva Hades Håleryd på segern efter ett lopp i andrautvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.