Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kennedy höll hela vägen: "Väldigt hög kapacitet"

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Adrian Kolgjini. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Adrian Kolgjinis välstammade fyraåring är fortsatt obesegrad felfri. Efter torsdagens seger hoppas tränaren på mer.

Publicerad:

Fyraårige Kennedy (e. Joke Face) är son till toppstoet Lisa America och han har alltid haft av ett gott rykte. Så länge han har hållit ordning på benen så har han också levererat, men det hade bara hänt två gånger på nio försök inför torsdagens start på Åby.
Då kunde Adrian Kolgjini få iväg hästen felfritt från innerspåret och sedan släppa över till Robert Bergh och Vincent Horse, men bara tillfälligt. Strax därpå övertog Kennedy ledningen på nytt och den behöll han hela vägen in i mål. Nyss nämnde Vincent Horse gjorde ett försök att utmana via stretchen, men Kennedy hade full kontroll.

– Det har varit mycket strul med honom, men han har väldigt hög kapacitet, sade Kolgjini till Kanal 75 efter målgång. 

"Helt obrukad"

Klockan stannade på 1.17,1/2640 meter när hingsten tog sin tredje seger. Det innebär att han nu har 154 500 kronor på kontot och fortsatt befinner sig en bit ner i klasserna.

– Jag hoppas att han kan få utdelning på sin kapacitet i år, för han är helt obrukad, hästen, sade Kolgjini, som även passade på att vinna kvällens sista lopp med Vomb-kollegan Lars I Nilssons Staro Kipling.

Vertigo glänste

En annan som imponerade var Magnus Dahlén-tränade Vertigo N.P. (e. Ganymede). I sin tredje start på svensk mark kom första segern. Och den var rejäl.
Carl Johan Jepson körde hästen utvändigt om ledande Global Woodstock och på den sista brotre långsidan fick ledaren rejält tryck av Vertion N.P. När upploppet kom var Global Woodstock och övriga chanslös att rå på Vertigo N.P. som skaffade sig ett par längder och vann lekande lätt på 1.15,1a/2140 meter.

Johan Untersteiner hade annars en fin kväll då treårige Guzz Mearas (e. Muscle Mass) kunde debutvinna på 1.17,8/2140 meter och fyraårige stallkamraten Explosive Class (e. Explosive Matter) tog andra raka segern på 1.16,6a/2140 meter. Båda med tränare Untersteiner i sulkyn.

Torsdagens vinnare på Åbytravet
Lopp 1: Cesare Borgia (e. Raja Mirchi) – Conrad Lugauer
Lopp 2: Robin Hood (e. Raja Mirchi) – Malin Andersson (Mats Olsson)
Lopp 3: Guzz Mearas (e. Muscle Mass) - Johan Untersteiner
Lopp 4: Sincerly Face (e. Raja Mirchi) – Roger Malmqvist
Lopp 5: Donkie Ixi (e. Papa Bear) – Carl Johan Jepson (Riccardo Bianchi)
Lopp 6: Explosive Class (e. Explosive Matter) – Johan Untersteiner
Lopp 7: Majors Corona (e. S.J.’s Caviar) – Conny Gustafsson (Tord Gustafsson)
Lopp 8: Kennedy (e. Joke Face) – Adrian Kolgjini
Lopp 9: Vertigo N.P. (e. Ganymede) – Carl Johan Jepson (Magnus Dahlén)
Lopp 10: Staro Kipling (e. Varenne) – Adrian Kolgjini (Lars I Nilsson)

Lira nästa gång: My Little Sparrow var duktig som tvåa bakom Majors Corona efter ett uppehåll på en och en halv månad. Det kan vara dags för en ny seger nästa gång. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.